2015-01-21 19:30:18
Φωτογραφία για Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΕΑΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ
Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι λογικές δηλώνει ο οικονομολόγος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Βαρουφάκης στην εφημερίδα «El Mundo» και προειδοποιεί πως εάν η Ευρώπη αρνηθεί τον διάλογο και βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ τότε θα είναι η μόνη υπεύθυνη για την καταστροφή της. «Είμαστε ένα ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα, αλλά οι θέσεις μας είναι λογικές» δηλώνει ο κ. Βαρουφάκης στην ισπανική εφημερίδα και τονίζει πως με βάση αυτές τις θέσεις θα διαπραγματευτεί με την Ευρώπη.

Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί αν η Ευρώπη δεν αποδεχθεί την πολιτική του κόμματός του, δείξει στην Ελλάδα την έξοδο και η χώρα αναγκαστεί να επιστρέψει στη δραχμή, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Αν το κάνει αυτό η Ευρώπη, θα σημαίνει πως υπάρχει μια ισχνή δημοκρατία».

Ο ίδιος φέρνει σαν παράδειγμα το Τέξας όπου ζει τα τελευταία τρία χρόνια και λέει πως εάν η πολιτεία αυτή των ΗΠΑ είχε μια διαφορετική αντιμετώπιση από την κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν σημαίνει ότι η Ουάσινγκτον θα έβγαζε το Τέξας εκτός ΗΠΑ.


«Αν, λοιπόν, η Ευρώπη δεν επιθυμεί να κάνει μαζί μας έναν λογικό διάλογο και εμμείνει στη θέση της ότι δεν υπάρχει καταστροφή στην Ελλάδα, τότε αυτοί θα είναι, που θα ευθύνονται για τη διάλυσή της, όπως το έχουν κάνει δύο φορές τα τελευταία 100 χρόνια. Δεν θα φέρουμε εμείς την ευθύνη» υπογράμμισε.

Ακόμη αναφέρθηκε στο ζήτημα της αυτοδυναμίας που επιζητεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί για την περίπτωση που δεν πάρει αυτοδυναμία και «αν αναγκαστεί να συνεργαστεί με άλλα κόμματα, που επιμένουν σε πολιτικές προηγούμενων κυβερνήσεων, θα προτιμούσαμε να είμαστε στην αντιπολίτευση».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ