2015-01-22 16:47:44
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΜΗ ΤΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ...
O Nίκος Αλέγαντος με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο σχολιάζει την επικαιρότητα στο "sportdog.gr", απολαυστικός όπως πάντα :

Σε ό,τι αφορά το ματς του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη, δεν διδάχτηκε ο Αναστασίου από τον τρόπο που έπαιξε ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη που τους είχε πιέσει πολύ στο κέντρο, τους πήρε το ματς λόγω του πρέσινγκ στο κέντρο.

Στο α΄ ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν σαν να μην κατέβηκε στο γήπεδο. Επιμένει στον Τριανταφυλλόπουλο, δεν έχει παίκτη εκεί, και ο Μπούρμπος όταν παίζει δεν μετράει, είναι μεγάλη παραφωνία για τον Παναθηναϊκό αυτή η θέση.

Στο κέντρο με Μέντες, Ζέκα, Δώνη, Αντζαγκούν και με Κλωναρίδη-Καρέλη στην επίθεση, λίγα πράγματα ο Παναθηναϊκός, αναιμική ομάδα ήταν. Ο Κλωναρίδης δεν ακούμπησε την μπάλα, δεν λέρωσε τη φανέλα μέχρι να τον αλλάξει. Ο Καρέλης έχει ανέβει ως παίκτης, έχει μεγαλύτερη προσωπικότητα από τον Κλωναρίδη που είναι ασταθής, αλλά θέλει δίπλα του τον Μπεργκ, παίζει με αυτόν καλύτερα.


Ο Παναθηναϊκός μεταμορφώθηκε με τις αλλαγές του Αναστασίου που ήταν πολύ καλές. Έπαιξε κάτι σαν 4-3-3 με Μπεργκ μπροστά, Καρέλη και λίγο πίσω τον Πέτριτς ο οποίος πήγε καλά. Έκανε άριστα ο Αναστασίου που έβγαλε τον Τριανταφυλλόπουλο και τον Κλωναρίδη και τον Μέντες. Ισοφάρισε και λίγο έλειψε να πάρει το παιχνίδι, έχασε δύο ευκαιρίες, η μία εκ των οποίων ήταν φοβερή. Μεγάλη ενέργεια στο γκολ από τον Μπεργκ που γύρισε την μπάλα στον Καρέλη. Στη ρεβάνς πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα περάσει.

Η ΑΕΚ μου άρεσε στην Κέρκυρα, ακόμα και όταν έχανε 1-0, το πάλεψε, μην ξεχνάμε ότι έπαιζε εκτός έδρας με ομάδα ανώτερης κατηγορίας. Στάθηκε πολύ καλά η ΑΕΚ, πήρε την ισοπαλία και πιστεύω ότι στη ρεβάνς έχει τις περισσότερες πιθανότητες να περάσει.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τους νέους στον Τύρναβο, ξεχώρισε με τα μπασίματά του ο Μπενίτες ο οποίος είναι γρήγορος και πάει σε προσωπικές ενέργειες. Ακόμα όμως με καλούς στόπερ αντίπαλους δεν τον έχω δει να παίζει όπως θέλω. Μόνο στην Καλλονή είχε κάνει καλή εμφάνιση, σε εκείνο όμως το ματς η Καλλονή πίσω ήταν χάλια.

Ο Ολαϊτάν γύρισε μετά από 1 χρόνο, μακάρι να τον βοηθήσει ο Θεός να είναι καλά το παλικάρι, συγχαρητήρια στο παλικάρι, αλλά εγώ θέλω σέντερ φορ ολκής στον Ολυμπιακό. Ακόμα και υγιής όταν ήταν ο Ολαϊτάν, εμένα δεν με γέμιζε και το έλεγα, τον έβλεπα πιο πολύ ως περιφερειακό παίκτη και όχι ως κλασικό σέντερ φορ.

Ο Βούρος δεν μπορεί να παίξει στόπερ, μην το ταλαιπωρούνε το παιδί, ας το δοκιμάσουν σε άλλη θέση, είναι κοντός για στόπερ σε ολόκληρο Ολυμπιακό.

Εκείνος που μπορεί να εξελιχτεί και πρέπει να επιμείνουνε σε αυτόν, είναι ο Μπουχαλάκης. Τον βλέπω βελτιωμένο στα τρεξίματα, εκεί πρέπει να δουλέψει κι άλλο, να αποκτήσει περισσότερη έκρηξη στα πρώτα μέτρα. Κατά τα άλλα έχει όλα τα προσόντα, είναι ψηλό παιδί, έχει ωραίο κορμί, έχει πολύ καλό πόδι, και ξέρει πολλή μπάλα. Αυτός μπορεί να γίνει πολύ καλός παίκτης, μπορεί να παίξει δίπλα στον Τσόρι ή και ακόμα μπροστά από τα σέντερ μπακ.

Ο Αναστόπουλος έκανε λάθος που πήγε στον ΟΦΗ, κρεμάστηκε μόνος του, αλλά δεν ασχολούμαι.

Ο Μαρκαριάν θα είναι έγκλημα να αναλάβει την Εθνική Ελλάδας, με το μπαστούνι θα έρθει εδώ; Δεν μπορεί να περπατήσει. Θα είναι πισωγύρισμα 100 χρόνια για την Εθνική αυτό. Τι προπονήσεις έκανε; Η Νότιος Αμερική σπάνια βγάζει καλούς προπονητές.

Για εμένα η Εθνική Ελλάδας -τώρα που έχουμε αυτή τη φοβερή κρίση- πρέπει να πάει σε Έλληνα προπονητή που να αγαπάει το ελληνικό ποδόσφαιρο, να ξέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο και να έχει μοντέρνες ιδέες. Αυτός για εμένα είναι ο Τσιώλης, η καλύτερη επιλογή. Αυτός είχε φτιάξει φοβερή ομάδα τον Ολυμπιακό Βόλου, αυτός έφτιαξε και τον Αστέρα Τρίπολης που πάει να τον χαλάσει ο Βεργέτης. Είδα τον Ηρακλή με τον Αστέρα Τρίπολης στο Κύπελλο τώρα, ομάδα Β΄ Εθνικής ο Ηρακλής, αλλά τον πάτησε στο τελευταίο 20λεπτο τον Αστέρα.

Ούτε ο Δώνης με καλύπτει για την Εθνική, από τον ΠΑΟΚ έφυγε κακήν κακώς και από την ΑΕΚ είχε φύγει κακήν κακώς. Και στην Κύπρο φέτος δεν πέτυχε στη μεγαλύτερη ομάδα εκεί τα τελευταία χρόνια, τον ΑΠΟΕΛ.

Είναι παράλειψή μου, δεν είπα τίποτα για το θάνατο προ ημερών του Γιάννη Παπαντωνίου, του πολύ μεγάλου παλιού παίκτη του Παναθηναϊκού που τον λέγαμε "δάσκαλο". Αυτό ήταν το παρατσούκλι του. Διότι τέτοιο παίκτη σε τεχνική ο Παναθηναϊκός δεν έχει ξαναβγάλει. Δεν ήταν γρήγορος βέβαια, αλλά εκείνη την εποχή δεν ήταν πολλοί οι γρήγοροι παίκτες.

Η τεχνική του ήταν ανώτερη και από του Δομάζου! Θυμάμαι ένα ματς στη Λεωφόρο, ήμουν νεαρός, έπαιζε Παναθηναϊκός-Φωστήρας και έληξε 5-0. Ο Παπαντωνίου αν θυμάμαι καλά είχε βάλει 4 γκολ. Εκείνο που θυμάμαι καλά είναι ότι σε ένα γκολ του είχε περάσει 8 παίκτες και όλο το γήπεδο φώναζε "Πούσκας", "Πούσκας"! Τον φώναζαν "Πούσκας" ο οποίος μεσουρανούσε εκείνα τα χρόνια στην Ευρώπη. Τέτοιος παικταράς ήταν ο Παπαντωνίου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ