2015-01-22 20:54:06
Φωτογραφία για Σε κόκκινο συναγερμό η παγκόσμια οικονομία! Νέα πτώση στις τιμές του πετρελαίου
Πτωτικά κινούνται και πάλι οι τιμές του πετρελαίου, εν όψει της πολυαναμενόμενης συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), που θα εξετάσει πρόταση για πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης Νωρίτερα, η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) για συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου υποχωρούσε κατά 29 σεντ στα 47,49 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου διαμορφωνόταν στα 48,93 δολάρια το βαρέλι, παρουσιάζοντας μείωση 10 σεντ.

Οι προσδοκίες είναι μεγάλες ότι η ΕΚΤ θα ανακοινώσει πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της Ευρωζώνης.

Στο ελβετικό θέρετρο Νταβός, εκεί όπου πραγματοποιείται το ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ με τη συμμετοχή ορισμένων εκ των ισχυρότερων ανθρώπων στην υφήλιο, η «μάχη» για το πετρέλαιο άναψε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Εκπρόσωποι του ΟΠΕΚ υπερασπίστηκαν στο Φόρουμ την απόφαση του Οργανισμού να διατηρήσει σταθερή την παραγωγή παρά τη συνεχιζόμενη υποχώρηση της τιμής του «μαύρου χρυσού».


Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι πετρελαϊκών εταιρειών προειδοποίησαν ότι η μείωση των επενδύσεων στην εξόρυξη - λόγω της χαμηλής τιμής του προϊόντος - θα μπορούσε μελλοντικά να οδηγήσει σε δραματική αύξηση της τιμής.

Ο Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, επικεφαλής της ιταλικής εταιρείας ενέργειας Eni Spa, είπε ότι «εάν ο ΟΠΕΚ δεν αποκαταστήσει τη σταθερότητα στην τιμή του πετρελαίου», μελλοντικά η τιμή θα μπορούσε να εκτοξευτεί «πάνω από 200 δολάρια το βαρέλι».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ