2015-01-23 05:32:06
Φωτογραφία για Εκλογική αποζημίωση και για τους λιμενικούς
Εκλογική αποζημίωση θα πάρουν για τις εκλογές 2015 και οι Λιμενικοί μετά από αίτημα του Υπουργού Ναυτιλίας κ.Βαρβιτσίώτη Οι Λιμενικοί θα εισπράξουν αποζημίωση ύψους 123 ευρώ για την έκτακτη απασχόλησή τους κατά την προπαρασκευή και διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε την καταβολή ειδικής εκλογικής αποζημίωσης για το χρονικό διάστημα από 31.12.2014 έως και 25.01.2015 για την παροχή έκτακτης εκλογικής εργασίας, στα πλαίσια της προπαρασκευής και της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, σε:

α. επτά χιλιάδες διακόσιους πενήντα πέντε (7.255) εν ενεργεία Αξιωματικούς, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματι-κούς, Λιμενοφύλακες καθώς και τους Δόκιμους Αξιωμα-τικούς - Υπαξιωματικούς - Λιμενοφύλακες του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και

β .δέκα έξι (16) πολιτικούς υπαλλήλους της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου και της Υπηρεσίας Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, οι οποίοι λαμβάνουν εκλογική αποζημίωση τρι-ακοσίων πενήντα (350) ΕΥΡΩ, και η δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του Ειδικού Φορέα 41-140 «Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή», ΚΑΕ 5262, του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.


Δεν λαμβάνουν την ειδική εκλογική αποζημίωση όσοι δεν παρέχουν σχετικές υπηρεσίες κατά την προεκλογική περίοδο , ήτοι από 31.12.2014 έως και 25.01.2015 και ειδικότερα:

α. όσοι από το ένστολο και το πολιτικό προσωπικό ευρίσκονται σε κατάσταση τέτοια, ένεκα της οποίας δεν εκτελούν ή απαγορεύεται να εκτελούν υπηρεσία.

β. όσοι από το ένστολο και το πολιτικό προσωπικό είναι τοποθετημένοι ή υπηρετούν με απόσπαση ή εκ-παιδεύονται στο εξωτερικό.

γ. όσοι από το ένστολο και το πολιτικό προσωπικό βρίσκονται σε οποιαδήποτε άδεια, πλην αυτής που θα χορηγηθεί για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος, της προβλεπόμενης ειδικής άδειας αιμοδοσίας και της συνδικαλιστικής άδειας.

δ. οι ευρισκόμενοι σε κατάσταση "οίκοι νοσηλείας" και νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία.

ε. για όσους εκ των ανωτέρω δικαιούχων θα υπάρξει κώλυμα κατά την εκλογική περίοδο, για οποιονδήποτε λόγο, το επίδομα θα περικόπτεται ανάλογα με τις ημέρες κωλύματος.

Η ειδική εκλογική αποζημίωση για τον καθένα από τους παραπάνω καθορίστηκε στο ποσό των εκατόν είκοσι τριών (123,00 €) ΕΥΡΩ για όλο το χρονικό διάστημα της έκτακτης εκλογικής εργασίας.

Το εκλογικό αυτό επίδομα καταβάλλεται υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει ληφθεί και άλλη εκλογική αποζημίωση για τις ίδιες εκλογές.

Η εν λόγω αποζημίωση υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις καθώς και σε φορολογία εισοδήματος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ