2015-01-23 15:57:06
Φωτογραφία για Ειρωνεία από τους ρώσους πολιτικούς για τη δήλωση του Ομπάμα
Ο Μπάρακ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ δήλωσε ότι λόγω των κυρώσεων της Δύσης η οικονομία της Ρωσίας "έγινε κουρέλι ". Αυτή την δήλωση του Αμεριακνού Προέδρου στη Μόσχα δέχτηκαν με ειρωνεία Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργίς Ντμίτρι Ρογκόζιν στο blog του στο Twitter ονόμασε τον Ομπάμα "οραματιστή".

Ο επικεφαλής της Επιτροπής της Ντόυμας σε θέματα των διεθνών σχέσεων, γνωστός δημοσιογράφος Αλεξέι Πουσκόφ στην ιστοσελίδα του στην κοινωνική δικτύωση εξέφρασε την εικασία ότι ο Ομπάμα "μπέρδεψε" τη ρωσική οικονομία με την ουκρανική η οποία τώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της λιποθυμίας.

Στο κόμμα του Ζιρινόβσκι την ομιλία του Ομπάμα αποκάλεσαν "έργο τέχνης". Το μέλος της παράταξης του Φιλελέυθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Αλεξέι Ντιντένκο ανέφερε ότι η βασική σκέψη του Ομπάμα έγκειτο στο ότι οι ΗΠΑ είναι νικητές στη μη κηρυγμένη αντίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Ρωσία. Όπως είπε ο βουλευτής, η δήλωση του Αμερικανού Προέδρου ότι βοηθούν την Ουκρανία, παραμένει μια απλή δήλωση, αφού οι ΗΠΑ δεν παρέχουν καμία πραγματική οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία. Η δήλωση του Ομπάμα, ότι οι ΗΠΑ προστατεύουν την ανεξαρτησία της Ουκρανία, πρακτικά μετατρέπεται στην υποδούλωση της ουκραικής ανεξαρτησίας εκ μέρους της Αμερικής, παρατήρησε.


Επίσης ο βουλευτής σχολίασε την απαίτηση να επιστραφεί η Κριμαία στην Ουκρανία. "Εδώ μου έρχεται να ειρωνευτώ και να θυμηθώ τη φράση του θρυλικού ποδοσφαιριστή Πελέ: όταν τον ρώτησαν, πότε η ρωσική εθνική θα γίνει πρωταθλητής του κόσμου στο ποδόσφαιρό, απάντησε με χιούμορ, ότι θα γίνει τότε, όποτε η εθνική της Βραζιλίας θα γίνει πρωταθλητής του κόσμο στο χόκει. Λοιπός, κανένας δεν έχει αμφιβολίες ότι η δυνατότητα επιστροφής της Κριμαίας στη σύνθεση της Ουκρανίας είναι ίδια με την δυνατότητα της επιστροφής στη σύνθεση της Ρωσίας της ρωσικής Καλιφόρνιας, Φόρτ-Ρόσσα ", είπε ο Ντιντένκο.

"Ο Μπάρακ Ομπάμα επίσης είπε ότι η ρωσική οικονομία είναι ερειπωμένη, έγινε κουρέλι, μπορούμε να το μεταφράζουμε με διάφορους τρόπους, όμως για την κατάσταση πραγμάτων στην δική του οικονομία ο Μπάρακ Ομπάμα δεν μίλησε, δε διευκρίνισε ότι, παραδείγματος χάριν, τα σχέδια των σχισθόλιθων κλείνουν και ολόκληρες πετρελαϊκές ετιαρίες ήδη βρίσκονται στην πτώχευση, καθώς κλείνουν και τα κοιτάσματα ", είπε ο Ντιντένκο.

Σε γενικές γραμμές τη δήλωση του Ομπάμα δέχτηκαν ως κακόγουστο αστείο. Μαλλόν καλύτερα από όλους εξέφρασε την κοινή αντίληψη ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου την παραμονή τόνισε ότι οι Αμερικανοί "δεν εκτιμούν τα βήματα τους με κριτική αντίληψη". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ