2015-01-23 22:18:14
Φωτογραφία για Τσίπρας: Στις 25 Γενάρη μπαίνουν οι τίτλοι τέλους
«Ο κύβος ερρίφθη. Επιτέλους θα κάνει ξαστεριά. Επιτέλους, η δημοκρατία επιστρέφει... Η δικαιοσύνη επιστρέφει», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Ηράκλειο Κρήτης και συμπλήρωσε:

«Επιστρέφουν στην Ελλάδα, οι αξίες που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Επιστρέφει στον λαό μας η δύναμη που του αφαιρέθηκε πριν πέντε χρόνια. Και αυτός ο λαός παίρνει τις τύχες του στα χέρια του και κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Χωρίς υποτέλεια, με σταθερό βήμα και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, με αξιοπρέπεια για κάθε πολίτη, με δικαιοσύνη για όλους και όλες».

«Η ελπίδα κέρδισε τον φόβο. Το φως κέρδισε την καταχνιά. Η νίκη και η αυτοδυναμία είναι στο χέρι μας. Ο λαός μας είναι ενωμένος. Έχει αποφασίσει. Τέλος η Ελλάδα πειραματόζωο. Τέλος η Ελλάδα της τρόικας και των μνημονίων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Ο λαός μας τον θυμό του, την οργή του, τη έκανε ελπίδα και όραμα, θα την κάνει τη Κυριακή πολιτική πράξη. Πολιτική πράξη αξιοπρέπειας και αντίστασης. Πολιτική πράξη ανατροπής».


«Είναι η στιγμή, πολίτες της Κρήτης. Η στιγμή που όλοι και όλες αντιλαμβανόμαστε ότι την ιστορία την γράφουν οι λαοί. Είναι η στιγμή που τώρα γράφουμε μαζί μία ακόμα σελίδα στην ιστορία αυτού του τόπου. Όχι μόνο για την Ελλάδα. Η ελπίδα γράφει ιστορία και για την Ευρώπη.

Στις 25 Γενάρη ψηφίζουμε για την Ελλάδα και το μέλλον της Ευρώπης. Δεν ψηφίζουμε μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφίζουμε για τις γενιές που έφυγαν με ψηλά το κεφάλι. Και για τις γενιές που έρχονται, για να ζήσουν με αξιοπρέπεια και ελευθερία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Εδώ στο Ηράκλειο κλείνει σήμερα μία προεκλογική εκστρατεία που άφησε δύο αποτυπώματα. Το ένα είναι το δικό μας αποτύπωμα. Αυτό της μεγάλης αριστερής και δημοκρατικής παράταξης. Της νέας κοινωνικής πλειοψηφίας».

Αναφερόμενος στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ήταν «βασισμένοι στις αξίες και την ιστορία μας. Παρουσιάσαμε το πρόγραμμά μας. Βγήκαμε έξω, στις πλατείες και στις γειτονιές. Πόρτα την πόρτα και σπίτι το σπίτι. Παρουσιάσαμε το όραμά μας για τον τόπο. Υπερασπιστήκαμε την αλήθεια. Περιγράψαμε την διέξοδο. Μιλήσαμε για την ελπίδα που έρχεται».

Για το ίδιο θέμα εξαπέλυσε επίθεση προς τον Πρωθυπουργό, Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Και από την άλλη μεριά το αποτύπωμα του κου Σαμαρά. Το αποτύπωμα μίας κυβέρνησης ακροδεξιών και νεοφιλελεύθερων που ενορχήστρωσε και υπηρέτησε την πιο χυδαία προεκλογική καμπάνια που έχει γίνει ποτέ. Το αποτύπωμα ενός συστήματος 40 χρόνων που επένδυσε στο φόβο και την τρομοκρατία. Και μέρα με τη μέρα μέρα ολοένα και χειρότερα. Τρομοκρατία, συκοφαντία και ψέματα. Διαστρέβλωση και προπαγάνδα».

«Πρόγραμμα εμείς. Προπαγάνδα αυτοί. Διάλογο εμείς. Μονολόγους και μονταζιέρα αυτοί», συνέχισε.

«Σε αυτήν την εκλογική μάχη πολίτες της Κρήτης, συγκρούστηκαν δύο κόσμοι. Το όραμα, το πρόγραμμα και οι αξίες συγκρούστηκαν με την πολιτική εξουσία που εκπροσώπησε επάξια ο κ. Σαμαράς. Και την εκπροσώπησε κρυπτόμενος. Από τον λαό. Από τη Βουλή. Προφυλαγμένος σε ένα απολύτως αποστειρωμένο περιβάλλον. Στην αγκαλιά της τρόικας και της κυρίας Μέρκελ. Στις ανακοινώσεις του Μαξίμου και σε διαγγέλματα. Στα δελτία των 8, στα μεταμεσονύκτια έκτακτα δελτία και στα κίτρινα πρωτοσέλιδα. Σε στημένες συνεντεύξεις με στημένες ερωτήσεις.

Και όλα αυτά γιατί δεν είχε επιχειρήματα. Γι’ αυτό, όπως το 2012, έτσι και τώρα δεν τον είδατε σε κανένα debate. Γιατί δυσφορεί με τον διάλογο, απεχθάνεται την αντιπαράθεση με επιχειρήματα», υπογράμμισε.

«Τώρα όμως», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ήρθε η στιγμή ο λαός μας να τον πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Γιατί η υπομονή του λαού τελείωσε. Και μαζί της τελειώνει το πολιτικό προσωπικό των μνημονίων, της διαπλοκής και της υποτέλειας».

«Στις 25 Γενάρη μπαίνουν οι τίτλοι τέλους. Τίτλοι τέλους για ένα καθεστώς μίζας και διαφθοράς. Για ένα σύστημα εξουσίας που αντί να χτίσει ένα κράτος πρόνοιας, ένα κράτος δικαίου, έχτισε ένα κράτος πελάτη μεγάλων συμφερόντων.

Η μόνη δύναμη σταθερότητας που υπάρχει σε αυτόν τον τόπο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί είναι η μόνη δύναμη που έχει πρόγραμμα. Γιατί είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει όραμα. Είναι η μόνη δύναμη που πέρα από το κεντρικό πολιτικό της στόχο. Για την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια και την τρόικα για την διαπραγμάτευση, για το χρέος, για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Έχει στόχο, αλλά και σχέδιο για τον πετύχει», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και επεσήμανε:

«Δεν τα διαπραγματευόμαστε, τα κάνουμε πράξη ανεξάρτητα από την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας».

«Θέλουμε την πρώτη μας ευκαιρία. Και την θέλουμε όλη. Είμαστε μισό βήμα από την αυτοδυναμία. Που δεν θα είναι αλαζονεία. Δεν θα είναι ανάθεση. Θα είναι ισχυρή εντολή για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Χωρίς να μας εκβιάζουν τα κόμματα του μνημονίου και τα κόμματα του σωλήνα της διαπλοκής. Θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία για να τον εγκλωβίσουν. Να τον έχουν όμηρο ώστε να νοθεύσουν το πρόγραμμα και τους στόχους του».

Επίσης ζήτησε «καθαρή εντολή και ισχυρή αυτοδυναμία» και τόνισε: «Δεν θα είναι λευκή επιταγή. Θα είναι μία νέα πολιτική συμφωνία. Με τον καθένα και την καθεμιά από εσάς. Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή διαπραγμάτευση. Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρός λαός».

«Η Ελλάδα είναι η δημοκρατία. Η πατρίδα είναι οι άνθρωποί της. Είναι η ιστορία της που σήμερα μας κτυπάει την πόρτα. Είναι το μέλλον που έφτασε. Η ελπίδα που έρχεται. Είναι η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που έρχεται. Είναι Ο ΣΥΡΙΖΑ που θα ενώσει όλους τους Έλληνες. Είναι ο λαός που πάλεψε πέντε χρόνια με τα θηρία. Που πέρασε δια πυρός και σιδήρου όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Περιμένει τον Αλμέιδα η ΑΕΚ»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Περιμένει τον Αλμέιδα η ΑΕΚ»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ