2015-01-23 23:32:59
Φωτογραφία για Βρετανία: Εξαπλάσιος ο αριθμός των συλλήψεων που συνδέονται με Συρία
H βρετανική αστυνομία συνέλαβε τον περασμένο χρόνο 165 πρόσωπα που... θεωρήθηκαν ύποπτα για σχέσεις, στήριξη ή συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις που συνδέονται με τη σύρραξη που μαίνεται στη Συρία, έναντι μόλις 25 προσώπων το 2013, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Αυτές οι συλλήψεις που συνδέονται με τη Συρία, οι οποίες είναι εξαπλάσιες σε σύγκριση με το 2013, αφορούν κατηγορίες «χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», «προετοιμασίας, διάπραξης ή ηθικής αυτουργίας σε τρομοκρατικές ενέργειες» και προετοιμασίας ενός «στρατοπέδου εκπαίδευσης τρομοκρατών», διευκρίνισε η αστυνομία.

Εκ των 165 συλληφθέντων, κατηγορίες έχουν μέχρι στιγμής απαγγελθεί σε 64 πρόσωπα.

Συνολικά, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 327 προσώπων στη Βρετανία με κατηγορίες που εμπίπτουν στην αντιτρομοκρατική νομοθεσία, ένας αριθμός που ισοδυναμεί με αύξηση 32% σε σύγκριση με το 2013.

«Αποτρέψαμε πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις ο βαθμός δυσκολίας και πολυπλοκότητας των οποίων ποικίλλει, ξεκινώντας από πρόσωπα που είχαν οργανώσει ατομικές επιθέσεις έως και πιο περίπλοκες συνωμοσίες, η πλειονότητα των οποίων οργανώθηκε ή εμπνεύστηκε από τρομοκρατικές οργανώσεις στο εξωτερικό» δήλωσε η Έλεν Μπολ, εθνική συντονίστρια για την αντιτρομοκρατία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ