2015-01-23 23:22:19
Φωτογραφία για Ουκρανία: Πάνω από 5.000 οι νεκροί στις συγκρούσεις από τον περασμένο Απρίλιο
Ο αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις στην Ουκρανία που ξεκίνησαν τον... περασμένο Απρίλιο ξεπέρασε ήδη τους 5.000 κι ενδέχεται να είναι σημαντικά μεγαλύτερος, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Γραφείου του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Ρούπερτ Κόλβιλ.

"Η σοβαρή κλιμάκωση των εχθροπραξιών έχει ανεβάσει τον αριθμό (των νεκρών) σε 5.086 και εκφράζουμε φόβους ότι ο πραγματικός αριθμός θα είναι σημαντικά μεγαλύτερος", είπε ο Κόλβιλ σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται 262 άνθρωποι που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα στις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές τις τελευταίες εννέα ημέρες, κατά την "πιο αιματηρή περίοδο" από τις αρχές Σεπτεμβρίου που συνήφθη εκεχειρία, πρόσθεσε.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι οι νέοι κανονισμοί ασφαλείας της ουκρανικής κυβέρνησης εμποδίζουν τις προσπάθειες παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας στις εμπόλεμες ζώνες στις ανατολικές περιοχές και δυσχεραίνουν τις συνθήκες διαβίωσης των εκτοπισμένων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ