2015-01-25 06:15:06
Φωτογραφία για 6 συμβουλές για εσάς που ξενυχτάτε και ταυτόχρονα θέλετε να χάσετε κιλά!
Πολλοί άνθρωποι ξενυχτάνε βλέποντας σειρές, κάνοντας δουλειά ή μιλώντας στο τηλέφωνο. Είναι γνωστό ότι το ξενύχτι δεν βοηθάει και τόσο στην απώλεια βάρους Γι’ αυτό, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να φτάσετε πιο εύκολα στο στόχο σας.

Αποφύγετε το αλάτι

«Αν θέλετε να ξυπνήσετε νιώθοντας λιγότερο φουσκωμένος, σίγουρα μη φάτε κινέζικο» λέει η Keri Gans, συγγραφέας του βιβλίου The Change Diet Small.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το αλάτι θα παραμείνει στον οργανισμό σας και την επόμενη μέρα κι έτσι θα ξυπνήσετε νιώθοντας πιο φουσκωμένοι από ό, τι θα νιώθατε σε άλλη περίπτωση. Η καλύτερη επιλογή είναι να μαγειρέψετε ένα υγιεινό γεύμα στον ατμό, όπως λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη, χωρίς να προσθέσετε καθόλου αλάτι.

Κάντε τη βραδινή σας γυμναστική!

Σίγουρα γνωρίζετε ότι η εφίδρωση βοηθάει την απώλεια βάρους αλλά ταυτόχρονα σκέφτεστε ότι το να κάνετε γυμναστική λίγο πριν πέσετε στο κρεβάτι, μπορεί και να σας κόψει τον ύπνο. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια! Μια έρευνα το 2013 έδειξε ότι οι δραστήριοι άνθρωποι έχουν 56% έως 67% περισσότερες πιθανότητες να κοιμηθούνε καλά, ανεξάρτητα με την ώρα που έκαναν γυμναστική.


Προετοιμάστε το φαγητό σας για την επόμενη μέρα

Πολλές φορές, λόγω έλλειψης χρόνου, καταλήγουμε το μεσημέρι να τρώμε φαγητό από κάποιο εστιατόριο. Το γεύμα στα περισσότερα εστιατόρια περιέχει παραπάνω από τις διπλάσιες θερμίδες ενός τυπικού σπιτικού γεύματος, σύμφωνα με μία μελέτη που έγινε το 2013. Αλλά στην πρωινή βιασύνη, ποιος έχει το χρόνο για να φτιάξει το μεσημεριανό του; Αφού λοιπόν κοιμάστε έτσι κι αλλιώς αργά, σώστε τον εαυτό σας από έναν καθημερινό "διατροφο-καταστροφέα" προετοιμάζοντας το γεύμα σας από το προηγούμενο βράδυ!!

Πίνετε πολύ νερό

Το νερό ξεπλένει τον οργανισμό σας και σας βοηθά να απαλλαγείτε από την κατακράτηση υγρών. Αλλά δεδομένου ότι δεν θέλετε να περάσετε όλη τη νύχτα στην τουαλέτα, να αποφεύγετε να πίνετε πολύ νερό μία ώρα πριν τον ύπνο.

Βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιό σας είναι απόλυτα σκοτεινό

Η μελατονίνη είναι μία ορμόνη που μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να παράγει περισσότερο καφέ λιπώδη ιστό (που βοηθάει στην καύση των θερμίδων), σύμφωνα με μια μελέτη σε ζώα που δημοσιεύθηκε πέρυσι στο Journal of Pineal Research. Δεδομένου ότι το σώμα σας παράγει ήδη μελατονίνη όταν είστε στο απόλυτο σκοτάδι, βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιό σας είναι σκοτεινό για να ενισχυθεί η απώλεια βάρους.

Πριν πέσετε για ύπνο χαμηλώστε το καλοριφέρ!

Η ιδέα ότι καίτε περισσότερες περισσότερες θερμίδες ενώ κοιμάστε μπορεί να ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή. Όμως, μία έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κοιμόντουσαν σε ένα δωμάτιο 19ο C έκαιγαν 7% περισσότερες θερμίδες σε σχέση με εκείνους που κοιμόντουσαν στους 23ο C. Το 7% μπορεί να είναι ένα ποσοστό που δεν κάνει και καμιά τρομακτική διαφορά, σίγουρα όμως δεν βλάπτει!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ