2015-01-26 00:02:56
Φωτογραφία για Τσίπρας: Ιστορική νίκη του λαού που καθιστά την τρόικα παρελθόν
Για ιστορική νίκη του λαού έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας από τα Προπύλαια ενώ θέτοντας το στόχο για την επόμενη ημέρα είπε ότι «δεν θα επιδιώξει ούτε ρήξη ούτε συνέχιση της υποταγής θα γίνει ανεκτή».

Σήμερα ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία. Η ελπίδα έγραψε ιστορία. Ο κυρίαρχος λαός έδωσε ισχυρή εντολή, αδιαμφισβήτητη. Η Ελλάδα αφήνει τη λιτότητα της καταστροφής, μία πενταετία ταπείνωσης. Προχωράει με αξιοπρέπεια σε μία Ευρώπη που αλλάζει. Ο λαός μας είναι χαρακτηριστικό δείγμα της Ευρώπης που αλλάζει. Το βήμα για να ανταμώσει με τους λαούς όλης της Ευρώπης.

Σκληρή δουλειά από αύριο. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού κλείνει με τρόπο αδιαμφισβήτητο τον φαύλο κύκλο της λιτότητας. Ακυρώνει με τρόπο αδιαμφισβήτητο τα μνημόνια της καταστροφής.

Η ετυμηγορία καθιστά την τρόικα παρελθόν για το κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι δεν μας δίνει λευκή επιταγή αλλά εντολή αποκατάστασης της συνοχής, θα αξιοποιήσουμε την εμπιστοσύνη και θα σχηματίσουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Θα εμπιστευτούμε κάθε Έλληνα ξεχωριστά ανεξάρτητα αν μας ψήφισε.


Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι σήμερα ηττήθηκε η Ελλάδα της αντιδημοκρατικής εκτροπής.

Αν κάποιος νίκησε σήμερα είναι η Ελλάδα του μόχθου, τη δημιουργίας του πολιτισμού. Η Ελλάδα που ελπίζει που ζητά χώρο και χρόνο για ένα μέλλον με αξιοπρέπεια.

Η νίκη είναι ταυτόχρονα νίκη όλων των λαών της Ευρώπης που αγωνίζονται κατά της λιτότητας που καταστρέφει το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί μία δίκαιη λύση για να βγει από τον φαύλο κύκλο για να επιστρέψει η Ευρώπη στις αρχές και τις αξίες που αποτέλεσαν ιδρυτικές της αξίες.

Σ’ αυτόν τον διάλογο η Ελλάδα θα προσέλθει με τις δικές της τεκμηριωμένες προτάσεις με το δικό της σχέδιο μεταρρυθμίσεων, με το δικό της σχέδιο για τις επενδύσεις και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Χωρίς ελλείμματα.

Ούτε ρήξη ούτε συνέχιση της υποταγής θα γίνει ανεκτή.

Προτεραιότητά μας θα είναι η αντιμετώπιση των μεγάλων πληγών της κρίσης. Η αποκατάσταση, η ρήξη με κατεστημένα, η δικαιοσύνη, η προώθηση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.

Προτεραιότητά μας πάνω από όλα είναι να αποκτήσει ο λαός μας την χαμένη αξιοπρέπεια.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ