2015-01-26 11:23:57
Φωτογραφία για ΤΖ. ΟΣΜΠΟΡΝ: Η ΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ «ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ»
 Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα δεν συνιστά ήττα της λιτότητας, αλλά ήττα των αποτυχημένων οικονομικών σχεδίων και θα πρέπει να λειτουργήσει ως υπενθύμιση στη Βρετανία για να συνεχίσει την πολιτική που ακολουθεί, ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν. «Οι πολίτες έχουν κουραστεί από την αποτυχία του οικονομικού προγράμματος, έχουν κουραστεί από την άνοδο του ποσοστού ανεργίας» σχολίασε ο Όσμπορν.

 «Αυτό που βλέπετε δεν είναι μία ήττα της λιτότητας, είναι μία ήττα των οικονομικών σχεδίων που δεν αποδίδουν και στη Βρετανία έχουμε μία οικονομική πολιτική που αποδίδει» δήλωσε ο Όσμπορν στο ραδιόφωνο του BBC.

Ο Όσμπορν, του οποίου το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα αναμένεται να επανεκλεγεί τον Μάιο, δήλωσε ότι οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδειχθούν «πολύ δύσκολα υλοποιήσιμες».

«Ελπίζω ότι και οι δύο πλευρές τώρα θα ενεργήσουν με υπευθυνότητα. Είναι βέβαιο ότι απαιτείται σταθερότητα για τα συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου, ότι θα πρέπει να έχουμε τον ενδεδειγμένο διάλογο ανάμεσα στα μέλη της ευρωζώνης» τόνισε ο ίδιος.

ΑΜΠΕ/Reuters

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ