2015-01-27 00:37:25
Φωτογραφία για Τα οκτώ Νομοσχέδια για εργασιακά και κοινωνικά θέματα που έχει υποσχεθεί ότι θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με βάση το κυβερνητικό πρόγραμμά του, έχει ήδη επεξεργαστεί στα αρμόδια συλλογικά όργανά του και θα προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή 8 νομοσχέδια, ανάμεσα στα οποία και σχετικό με την αντιμετώπιση προβλημάτων των ΑΜΕΑ σε σχέση με τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

1. Την επαναφορά του μηνιαίου μικτού κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

2. Την επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης, δηλαδή του δώρου Χριστουγέννων, για όσους παίρνουν μηνιαία σύνταξη λιγότερο από 700 ευρώ, ως πρώτο βήμα για τη σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών που είχαν οι συνταξιούχοι τα πέντε χρόνια του μνημονίου.

3. Την κατάργηση των μνημονιακών νομοθετικών ρυθμίσεων, που θέσπισαν τις διαθεσιμότητες - απολύσεις στο δημόσιο τομέα και την επαναπρόσληψη των απολυμένων εξ αυτού του λόγου.


4. Την επαναφορά της προστατευτικής από τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα εργατικής νομοθεσίας.

5. Την ανασύσταση και αναβάθμιση του έργου των ΟΕΚ και Οργανισμού Εργατικής Εστίας και την ένταξή τους σε ένα ενιαίο δημόσιο οργανισμό.

6. Την κατάργηση της χουντικής έμπνευσης δυνατότητας των κυβερνήσεων για πολιτική επιστράτευση απεργών.

7. Την επαναχορήγηση της μηνιαίας σύνταξης των 360 ευρώ του ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες και ομογενείς. Την αντιμετώπιση προβλημάτων των ΑΜΕΑ σε σχέση με τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

8. Την επίλυση ορισμένων επειγόντων ασφαλιστικών προβλημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών.

Πηγή: Εφημερίδα «το χωνί»
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ