2015-01-27 17:56:58
Φωτογραφία για Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Σουηδικού Στρατηγείου Δυνάμεων (SE FHQ NBG15), στο Στρατηγείο Επιχειρήσεων της EUFOR RCA στη Λάρισα
Aντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου Δυνάμεων  της Στοκχόλμης,  επισκέφτηκε σήμερα το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της EUFOR RCA στη Λάρισα.

            Την αντιπροσωπεία των τεσσάρων υψηλόβαθμων αξιωματικών, υποδέχθηκε ο Επιτελάρχης του Στρατηγείου, Ταξίαρχος Χρήστος Δρίβας. Οι Σουηδοί στρατιωτικοί ενημερώθηκαν εμπεριστατωμένα για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατηγείου, το οποίο διεξάγει την Στρατιωτική Επιχείρηση EUFOR RCA στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, για την ανθρωπιστική κατάσταση στη χώρα καθώς και για τα, μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα της επιχείρησης.

            Ο Επιτελάρχης, υπογράμμισε την τεράστια προσπάθεια που έχει συντελεστεί από το πολυεθνικό Στρατηγείο της Λάρισας, επισημαίνοντας ότι η σχεδίαση της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη διαδικασία «fast track», δηλαδή με ρυθμό 4 φορές ταχύτερο του κανονικού.


            Ειδική μνεία έγινε για τις, σε εξέλιξη, διαδικασίες σχεδίασης και συντονισμού για την επιστροφή των δυνάμεων της EUFOR RCA από το Bangui, σε συνέχεια της επιτυχούς Σύσκεψης Στρατηγικών Αερομεταφορών που διεξήχθη πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την αναδίπλωση της EUFOR RCA.

            Κλείνοντας ο Έλληνας Ταξίαρχος διαβεβαίωσε τα μέλη της αντιπροσωπείας  του Σουηδικού FHQ NBG15, ότι το Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Λάρισας βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση, παρακολουθώντας αδιάλειπτα την εξέλιξη της κατάστασης στο Bangui, τηρώντας πιστά το μεταβατικό χαρακτήρα και τους χρονικούς περιορισμούς της αποστολής, που είναι η ολοκλήρωση μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων στα Ηνωμένα Έθνη (MINUSCA) μέχρι τις 15 Μαρτίου 2015, οπότε και αποχωρεί οριστικά η EUFOR RCA από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

            Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Λάρισα, οι Σουηδοί Επιτελείς επωφελήθηκαν από τις επιχειρησιακές εμπειρίες και τα διδάγματα που αποκομίσθηκαν από την Στρατιωτική Επιχείρηση EUFOR RCA. Τους δόθηκε επίσης η ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ομολόγους τους Επιτελείς και να ανταλλάξουν ιδέες για σύγχρονες, πρωτόγνωρες επιχειρησιακές διαδικασίες που εφαρμόσθηκαν από το Στρατηγείο της Λάρισας, με απώτερο σκοπό την υιοθέτηση και εφαρμογή τους κατά την εκτέλεση τυχόν μελλοντικών επιχειρήσεων, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ