2015-01-28 07:48:23
Φωτογραφία για Το παρασκήνιο και οι… καραμπόλες που έφεραν τα πάνω-κάτω στο νέο υπουργικό σχήμα!
Πλούσιο παρασκήνιο και εξόχως ενδιαφέρουσες είναι οι άγνωστες λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, επί των διαβουλεύσεων που προηγήθηκαν μέχρι να ανακοινωθεί η σύσταση της νέας κυβέρνησης.

Όνομα- έκπληξη αποτέλεσε η επιλογή να προταθεί για το τρίτο Πολιτειακό αξίωμα, αυτό του Προέδρου της Βουλής, η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου την οποία άπαντες θεωρούσαν φαβορί για το Δικαιοσύνης, ή για το καταπολέμησης της Διαφθοράς όπως επίσης και για το υπερυπουργείο εσωτερικών.

Το γεγονός όμως, ότι ο κ. Νικολούδης είπε το "ναι" για το υπουργείο κατά τη διαφθοράς και αυτό αποσυνδέθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης που ανέλαβε ο κ. Παρασκευόπουλος, ξεκλείδωσε μια σειρά από μετακινήσεις, καθώς αυτές οι δυο συμμετοχές θεωρήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ εξαιρετικές εξωκοινοβουλευτικές παρουσίες στην κυβέρνηση.

Καλά ενημερωμένες πηγές λοιπόν, αναφέρουν πως η ίδια αποδέχτηκε την πρόταση που της έγινε, ενώ η μάχιμη κοινοβουλευτική της παρουσία τα τελευταία δυόμιση χρόνια πιστοποιούν ότι η θέση της δόθηκε επάξια.Σημειωτέον δε, ότι ο κ. Νίκος Βούτσης- που ως σενάριο έπαιζε δυνατά για Πρόεδρος της Βουλής- επιθυμούσε να καταπιαστεί με ένα παραγωγικό υπουργείο κάτι που έγινε, αναλαμβάνοντας τα ηνία του υπουργείου εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης.


"Αουτσάιντερ" για πολλούς στο υπουργείο εργασίας ήταν ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρλέτης, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επιθυμούσε αυτός που θα αναλάβει αυτό το νευραλγικό πόστο να μπορεί να διαχειριστεί κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις τέτοιου βεληνεκούς. Μάλιστα, η συζήτηση γινόταν τις τρεις τελευταίες μέρες.

Στα… απρόοπτα εντάσσεται και η απόφαση του πρωθυπουργού να επιλέξει τελικώς τον κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη για κυβερνητικό εκπρόσωπο, την ώρα που οι φήμες φούντωναν για το δημοσιογράφο Νίκο Ξυδάκη. Εντέλει, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αφού δέχτηκε τηλεφώνημα υπουργοποίησης χθες το πρωί κατευθύνθηκε αμέσως στο Μαξίμου, ενώ λίγο αργότερα επέστρεψε-με άλλη ενδυμασία- για να αναλάβει καθήκοντα. Μάλιστα, επαναφέρει το briefing, ενώ για το Νίκο Ξυδάκη, στα κυβερνητικά πηγαδάκια σχολίαζαν πως ανέλαβε ένα υπουργείο που "του ταιριάζει απόλυτα". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ