2015-01-28 08:20:14
Φωτογραφία για H Telegraph για το προφίλ και το... διαμέρισμα του «Έλληνα Τσε Γκεβάρα», Αλέξη Τσίπρα
Εκτενές ρεπορτάζ για το προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και το διαμέρισμά του στην Κυψέλη, φιλοξενεί η βρετανική Telegraph. Ο τίτλος του ρεπορτάζ: «Το διαμέρισμα στο οποίο ο Έλληνας Τσε Γκεβάρα οργανώνει την πτώση της Ευρώπης».

Με φωτογραφία της πολυκατοικίας στην οδό Αρμονίας 74, στην Κυψέλη, ο δημοσιογράφος σχολιάζει ότι πρόκειται για μια μεσοαστική, πυκνοκατοικημένη περιοχή, στην οποία ζει ο 40χρονος πρώην κομμουνιστής, Αλέξης Τσίπρας. Κάνοντας μάλιστα λογοπαίγνιο με το όνομα της οδού, αναφέρει ότι «η αρμονία στην Ευρωζώνη είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό του».

Ο δημοσιογράφος μίλησε και με περαστικούς για το πως βλέπουν τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ σχολιάζει και το γεγονός ότι το δεύτερο όνομα του μικρότερου γιου του είναι Ερνέστο, από τον Τσε Γκεβάρα.

"H διεύθυνση κατοικίας του μπορεί να αποτελέσει έκπληξη - αριθμός 74 οδός Aρμονίας.

Η αρμονία στη eurozone είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό του κ. Tσίπρα..

Η Κυψέληi είναι μια μέτρια, περιοχή εργατικών τάξεων της Αθήνας που συσσωρεύεται με τους φραγμούς διαμερισμάτων, μερικοί shabby, άλλοι αρκετά έξυπνοι.

Ο κ. Tσίπρας ζει με σύζυγό του και δύο παιδιά σε ένα επίπεδο σε μια επταόροφη πολυκατοικία που κοιτάζει επάνω σε ένα μπάλωμα του εδάφους αποβλήτων που σκορπίζεται με τα σκουπίδια και που καταλαμβάνεται από δύο εγκαταλειμμένα εξοχικά σπίτια.

Στη στέγη ενός σπιτιού πέρα από την οδό, δύο άτομα καθαρίζουν έξω τις ακαθαρσίες των περιστεριών.

Στο τέλος της οδού, οι τοίχοι ψεκάζονται με τα γκράφιτι, ένας σωρός των παλαιών υλικών σκαλωσιάς έχει πεταχτεί σε ένα μπάλωμα της χλόης και μια σπασμένη τηλεόραση βρίσκεται στο πεζοδρόμιο.

Υπάρχουν απόμακρες απόψεις του Παρθενώνα και πιο πέρα, του λιμένα του Πειραιά και της θάλασσας.

Η γειτονιά απεικονίζει τη μέση οικονομική προέλευση του κ. Tσίπρα και υπογραμμίζει τη μακροπρόθεσμη διάθεσή του να υπερασπιστεί των δικαιωμάτων των φτωχών Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, τρεις ημέρες μετά από την πτώση της ελληνικής στρατιωτικής χούντας, ένωσε την κομμουνιστική νεολαίας και έγινε ενεργό πολιτικό στέλεχος στις τάξεις των σπουδαστών.

Εκπαιδεύτηκε ως μηχανικός αλλά τελικά ασχολήθηκε αποκλειστικά με την πολιτική αποκλειστικά"., αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ