2015-01-28 09:32:31
Φωτογραφία για Στα 4 δισ. η αξία των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών...
Η κατάρρευση των ελληνικών τραπεζικών μετοχών και η άνοδος της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων συνδέεται... άμεσα με τις επικείμενες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές

Το "λιώσιμο" των τραπεζικών μετοχών που ήδη ξεκίνησε στο ελληνικό χρηματιστήριο, είναι μόνο η αρχή καθώς οι ξένοι επενδυτές εκτιμούν υψηλή μεταβλητότητα και χαμηλότερα επίπεδα για όσο διάστημα θα διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές οι οποίες μοιάζουν μ ένα "καμίνι" που δεν σταματά ποτέ.

Μια δύσκολη περίοδος ξεκίνησε για το ελληνικό χρηματιστήριο και κατ΄επέκταση για την ελληνική οικονομία. Η κατάρρευση των ελληνικών τραπεζικών μετοχών και η άνοδος της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων συνδέεται άμεσα με τις επικείμενες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές. Το ελληνικό χρηματιστήριο έχασε μέσα σε δυο συνεδριάσεις σχεδόν ένα 7% ενω οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές έχουν σημειώσει απώλειες απο 17%-22% μέσα σε μια εβδομάδα.


Την ίδια στιγμή τα ελληνικά ομόλογα κινούνται ανοδικά με την 3ετία ( 14% ) και τα 10ετη ομόλογα να κινούνται με απόδοση πάνω απο 9%.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ξένοι επενδυτές εκτιμούν χαμηλότερα επίπεδα για τον Γενικό Δείκτη και υψηλή μεταβλητότητα για όσο διάστημα διαρκούν οι διαπραγματεύσεις. Το ρίσκο που υπάρχει στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι υψηλό, παρόλο που οι ελληνικές τράπεζες είναι οι φθηνότερες στην Ευρώπη καθώς διαπραγματεύονται πολύ χαμηλότερα απο την λογιστική τους αξία.

Σήμερα, οι κεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών ανέρχονται σε 14,9 δισ. ευρώ και τον Ιούνιο του 2014 οι ξένοι επενδυτές είχαν τοποθετήσει 8 δισ. ευρώ νέα κεφάλαια – μέσω της αύξησης των μετοχικών κεφαλαίων. Από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι σήμερα "κάηκαν" σημαντικά κεφάλαια και η πτώση των τιμών των μετοχών είναι δραματική.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ