2015-01-28 16:42:06
Φωτογραφία για Βαρύ ΠΕΝΘΟΣ: Δύσκολες ώρες για τον Γιάννη Φλωρινιώτη! [photos]
Μια γυναίκα «λέαινα» που αγωνίστηκε σκληρά για να μεγαλώσει τα παιδιά της, παρά τις αντίξοες συνθήκες της εποχής, αποχαιρέτησε πριν από μερικές μέρες με τεράστιο πόνο ο Γιάννης Φλωρινιώτης Η πολυαγαπημένη μητέρα του ερμηνευτή Παρθένα Ιωάννου Κωνσταντινίδη (όλοι την ήξεραν με το καλλιτεχνικό όνομα Σουζάνα) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών και ο περφόρμερ μαζί με τα αδέρφια του και λίγους συγγενείς της είπαν το τελευταίο «αντίο» στο χωριό Σωτήρα, έξω από το Αμύνταιο, όπου η ίδια του είχε ζητήσει να ταφεί.

Συγκινητική ιστορία

Η γυναίκα αυτή ήταν το στήριγμα του Γιάννη Φλωρινιώτη, ενώ μια ξεχωριστή και πολύ συγκινητική ιστορία ζωής ενώνει τον ίδιο και τα αδέρφια του μαζί της. «Η μητέρα μου είχε περάσει πολλά στη ζωή της. Για να μπορέσει να ζήσει τα επτά παιδιά της τα είχε αποχωριστεί βάζοντάς τα σε ίδρυμα μετά τον χαμό του συζύγου της. Ο δεύτερος γάμος της όμως δεν ήταν ό,τι καλύτερο για εκείνην.


»Ο σύζυγός της τη χτυπούσε. Ημουν σε εμφανίσεις στην Αμερική, όταν με πήραν τηλέφωνο για να μου ανακοινώσουν ότι η μητέρα μου ήταν στο νοσοκομείο μετά από άγριο ξύλο που είχε φάει από εκείνον» λέει συντετριμμένος ο Γιάννης Φλωρινιώτης στην «Espresso».

«Τότε δανείστηκα χρήματα και της τα έστειλα για να φύγει από τη Φλώρινα και να έρθει στην Αθήνα, να αγοράσει ένα σπίτι και να γλιτώσει από εκείνον. Με την επιστροφή μου μάλιστα άρχισα σιγά σιγά να βγάζω ένα ένα τα αδέρφια μου από το ίδρυμα, με αποτέλεσμα να γίνουμε ξανά μια αγαπημένη οικογένεια. Εκείνη ήταν και μάνα και πατέρας για όλα τα παιδιά» προσθέτει.

Ο καλλιτέχνης, που θρηνεί τον χαμό της ξεχωριστής και πολύ ταλαιπωρημένης γυναίκας, μιλώντας στην«Espresso» μοιράζεται κάποιες από τις αναμνήσεις του κοντά της. «Ενα περιστατικό που θυμάμαι έντονα είναι όταν σε νεαρή ηλικία με είχε διαλέξει ένας μεγάλος τότε τραγουδιστής για την εταιρία του κάνοντάς μου συμβόλαιο. Επειδή όμως το τραγούδι μου θα γινόταν επιτυχία "έσβησε" τη φωνή μου και τελικά το ερμήνευσε εκείνος. Το αποτέλεσμα ήταν η μαμά Σουζάνα να δείξει μία ακόμη φορά πόσο δυναμική ήταν. Τον βρήκε και τον απείλησε πως αν δεν έδινε το συμβόλαιο και το τραγούδι σε εμένα, όπως είχε συμφωνηθεί, θα του έκαιγε το γραφείο! Ετσι δυναμική ήταν και για τα υπόλοιπα παιδιά της».

Ο περφόρμερ, που ακόμη και σήμερα γεμίζει τα μαγαζιά όπου εμφανίζεται, παραδέχεται: «Η μητέρα μου ήταν το στήριγμά μου και ο καλός άγγελος της ζωής μου. Με καμάρωνε και κάθε φορά που άκουγε τα τραγούδια που είχα γράψει για τη μάνα και της τα είχα αφιερώσει, έκλαιγε». Ακόμη και στις δύσκολες προσωπικές στιγμές των παιδιών της εκείνη στεκόταν πάντα στο πλάι τους και υπερασπιζόταν κάθε απόφασή τους.

Ο χωρισμός

Αυτό είχε γίνει και στον χωρισμό του Γιάννη Φλωρινιώτη, τον οποίο δεν δίστασε να υπερασπιστεί έως και στα τηλεοπτικά παράθυρα, όταν είχε διαρρεύσει η είδηση του χωρισμού του. Η μητέρα του Γιάννη Φλωρινιώτη εμφανιζόταν σε πολλές ελληνικές ταινίες ως ηθοποιός, υποδυόμενη συχνά την Πόντια. Σε μία από αυτές, στο «Τσοπάνων», ο Γιάννης θρηνούσε για την κινηματογραφική μητέρα του και τότε εκείνη γύρισε και του είπε «έτσι θα κλαις και για εμένα όταν θα "φύγω"»...
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ