2015-01-29 19:19:26
Φωτογραφία για ΜΠΑΜ της ΑΕΚ: Στα κιτρινόμαυρα Έλληνας διεθνής σέντερ!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του... SportsDNA.gr ο Ιαν Βουγιούκας αποδέχτηκε την πρόσκληση του Ντράγκαν Σάκοτα και την Παρασκευή (30/1) θα συμμετάσχει στην προπόνηση της ΑΕΚ, η οποία ήθελε τον διεθνή σέντερ, από όταν ακόμη αγωνιζόταν στη Γαλατάσαραϊ. Θα πήγαινε και σήμερα (29/1), αν δεν ήταν άρρωστος Το τηλεφώνημα του ίδιου του Σάκοτα δεν ισοδυναμούσε με πρόταση για συμβόλαιο. Ο έμπειρος κόουτς εκτίμησε πως έχοντας τον Βουγιούκα στις προπονήσεις της Ενωσης, θα βοηθηθεί και η ομάδα και ο παίκτης. Η ΑΕΚ γιατί θα αυξηθεί η ποιότητα των προπονήσεων και ο Βουγιούκας γιατί τον τελευταίο καιρό γυμνάζεται μόνος του με βάρη και κάνει ατομικές προπονήσεις, συνεπώς μπαίνοντας στους ρυθμούς μιας ομάδας θα αρχίσει να αισθάνεται διαφορετικά, να νιώθει πιο ενεργός.

Βέβαια, η πρόσκληση του Σάκοτα έχει ως απώτερο στόχο τη σύναψη συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, κάτι που έχει αρχίσει να επεξεργάζεται και ο πρώην παίκτης της Γαλατά, της Ούνιξ, του Παναθηναϊκού, του Πανελληνίου, του Ολυμπιακού και του Ρεθύμνου
. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έμπειρος σέντερ, ο οποίος δεν ταίριαξε με τον Εργκίν Αταμάν και αποχώρησε από την ομάδα της Κωνσταντινούπολης μετά το τέλος της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας (μ.ό. 2,4 π., 1,9 ρ. σε 9’25’’ συμμετοχής), είχε πρόταση και από άλλη ελληνική ομάδα, τον Πανιώνιο, ωστόσο φαίνεται να προτιμά την προοπτική της ΑΕΚ.

Και αυτό γιατί η προσέγγιση του Σάκοτα ήταν εξαιρετική (όπως βέβαια και του Κρις Χουγκάζ, που ανέλαβε τον Πανιώνιο) και επιπροσθέτως, γιατί η διοίκηση της ΑΕΚ έχει δείξει αποφασισμένη να επαναφέρει την ομάδα στη θέση, όπου της αξίζει, υπογράφοντας με παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας και σκοπεύοντας να συνεχίσει με το ίδιο σκεπτικό το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Βουγιούκας τα έχει προσμετρήσει όλα αυτά και αν θα μπορούσε να γίνει αυτή τη στιγμή μια πρόβλεψη, είναι ότι η συμμετοχή του στις προπονήσεις της ΑΕΚ θα μετατραπεί φυσιολογικά σε συνεργασία. Εκτός και αν προκύψει κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον από τη ρωσική αγορά, που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα…

Who is who

O Ιαν Βουγιούκας ξεκίνησε την φετινή σεζόν στην Γαλατάσαραϊ, με την οποία σε 9 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα είχε μέσο 2,4 πόντους (34,8&δ., 66,7%β.), 1,9 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 0,4 λάθη.

O 30χρονος διεθνής σέντερ έχει θητεύσει μεταξύ άλλων στο Ρέθυμνο (2007-08), στον Ολυμπιακό (2008-09), στον Πανελλήνιο (2009-10), στον Παναθηναϊκό (2010-12), ενώ πριν μεταγραφεί στην Γαλατάσαραϊ αγωνίστηκε για δύο χρόνια (2012-14) στη Ρωσία για λογαριασμό της Ούνικς Καζάν.

Ο Ιαν Βουγιούκας την περσινή σεζόν μέτρησε 23 συμμετοχές με την ρωσική ομάδα στο Eurocup (μ.ο. 11,7π., 4, 2ρ., 0,8κλ., 1,3ασ., 0,8τ.), ενώ στη VTB League πάτησε 12 φορές παρκέ, ενισχύοντας την Ούνικς με 9,1 πόντους, 3,5 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ κατά μέσο όρο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ