2015-01-29 19:38:53
Φωτογραφία για Η Ρωσία άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της για του Ουκρανούς στρατεύσιμης ηλικίας
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία μετανάστευσης της Ρωσίας έκανε παράταση του... διαστήματος διαμονής στη Ρωσική Ομοσπονδία για Ουκρανούς πολίτες της στρατεύσιμης ηλικίας για το διάστημα άνω των 90 ημερών. 

Οι μετανάστες θα μπορέσουν χωρίς περιορισμούς να κάνουν παράταση της διαμονής του στη Ρωσία στα κέντρα μετανάστευσης χωρίς την απαραίτητη διέλευση των συνόρων, όπως ήταν πριν.

Στην Υπηρεσία υπογράμμισαν ότι αυτή η απόφαση λήφθηκε με βάση την εντολή του Προέδρου της Ρωσίας να παραταθεί το διάστημα διαμονής συγκεκριμένων κατηγοριών ατόμων από την Ουκρανίακαι πρωτίστως ανθρώπων στρατεύσιμης ηλικίας.

Στις 26 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν δήλωσε για την αναγκαιότητα να βοηθήσει τους Ουκρανούς που θέλουν να αποφύγουν την συμμετοχή στην αιματοχυσία στο Ντονμπάς.

«Πολλοί άνθρωποι ήδη αποφεύγουν την επιστράτευση, προσπαθούν να μετακομίσουν σε εμάς, να μείνουν εδώ για κάποιο διάστημα. Και σωστά κάνουν, επειδή τους σπρώχνουν στις σφαίρες όπως ζώα στη σφαγή», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με


φοιτητές του Εθνικού Πανεπιστημίου φυσικών πόρων «Gorny».

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες των ουκρανικών ΜΜΕ, η γειτονική Πολωνία άρχισε να αρνείται την έκδοση βίζας στους Ουκρανούς στρατεύσιμης ηλικίας.

Οι κάτοικοι της περιοχής Βολινσκαγια παραπονούνται ότι το Γενικά Προξενείο της Πολωνίας στο Λουτσκ δεν δίνει βίζες στους πολίτες της Ουκρανίας της στρατεύσιμης ηλικίας οι οποίοι υπάγονται στην επιστράτευση. Όπως λένε, στους πολίτες επιστρέφουν τα έγγραφα που υποβλήθηκαν με διατύπωση «οι πληροφορίες που υποβάλατε για επιβεβαίωση του στόχου και των όρων του ταξιδιού δεν επαληθεύτηκαν».

Υπενθυμίζουμε, σήμερα στην Ουκρανία άρχισε η ενεργή φάση της επιστράτευσης, στα πλαίσια της οποίας προγραμματίζεται να στρατολογηθούν πάνω από 100 χιλιάδες άνδρες και γυναίκες της στρατεύσιμης ηλικίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ, οι Ουκρανοί φεύγουν από τη χώρα με ολόκληρα λεωφορεία και ακόμα και τα χωριά. Οι αρχές προσπαθούν χωρίς επιτυχία να το αντιμετωπίζουν, κλείνουν τα σύνορα και εισάγουν ποινές φυλάκισης για λιποταξία.

Πέραν τούτου, το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας πρότεινε να αλλάξει τη διαδικασία εξόδου από τη χώρα για όσους υπάγονται στην επιστράτευση. Αυτή την ιδέα ανακοίνωσε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης επιστράτευσης της Γενικής Διοίκησης του αμυντικού και επιστρατευτικού προγραμματισμού του γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, συνταγματάρχης Ολέγκ Μπόικο. Όπως είπε, η ανάγκη αυτή προέκυψε λόγω του γεγονότος ότι οι άνθρωποι στρατεύσιμης ηλικίας σε μεγάλο αριθμό φεύγουν στο εξωτερικό.

Επίσης επισήμανε ότι με κάθε κύμα της επιστράτευσης μειώνεται ο αριθμός των εθελοντών. Έτσι, εάν στο πρώτο κύμα της επιστράτευσης οι εθελοντές αποτελούσαν 20% από τον αριθμό των στρατολογημένων, ενώ στο δεύτερο κύμα ήταν 10%, και στο τρίτο μόλις 6%. Εκτός από αυτό, όπως ανέφερε ο σύμβουλος του Προέδρου της Ουκρανίας Γιούρι Μπιρικουκόφ, οι περισσότεροι λιποτάκτες είναι γεννημένοι στη Δυτική Ουκρανία: 37% από τους στρατεύσιμους που πήραν τις κλήσεις μόνο στην περιοχή Ιβάνο-Φρανκόβσκαγια, ήδη πρόλαβαν να φύγουν από τη χώρα.

Όπως νομίζουν στο Υπουργείο Αμύνης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, το μαχητικό πνεύμα των στρατιωτών υποβαθμίζει και η πρακτική των ομάδων εμπόδισης που εφαρμόζει το Κίεβο. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εντουάρντ Μπασούριν, αυτές οι πληροφορίες λήφθηκαν από έναν Ουκρανό στρατιώτη που παραδόθηκε αιχμάλωτος στους μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αριθμός των νεκρών εξολοθρευτών του Κιέβου στη Νοβορωσία μόνο μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες υπερέβη 1200 άτομα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ