2015-01-29 19:49:38
Φωτογραφία για Τσίπρας, ο Έλληνας θεός
«O Έλληνας θεός», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της... Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία αναφέρεται στην σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το αδελφό γερμανικό κόμμα Die Linke (Η Αριστερά) και επισημαίνει ότι για αυτούς ο κ. Τσίπρας είναι αλάνθαστος και ελπίδα για μια εντελώς νέα Ευρώπη.

«Το ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε εναντίον περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας μάλλον θα τον βάλει ακόμη πιο βαθιά στην καρδιά του κόμματος», προσθέτει ο αρθρογράφος.

Αναφέρει, επίσης, ότι από τότε που η γερμανική Αριστερά έγινε «αξιωματική αντιπολίτευση», δεν έχει κερδίσει καμία εκλογή, με εξαίρεση αυτήν της Θουριγγίας. Έτσι, ήταν ακόμη πιο έντονη η απόλαυση της εκλογικής επιτυχίας του Αλέξη Τσίπρα στην Ελλάδα, επισημαίνεται. «Ο αρχηγός της Linke Μπερντ Ρίξινγκερ, στήριξε προσωπικά τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του γιόρτασε τη νίκη σαν να ήταν δική του: “Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σημάδι ελπίδας για μια νέα αρχή στην Ευρώπη”», συνεχίζει ο αρθρογράφος και αναφέρει ότι η χαρά σύντομα επισκιάστηκε, από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.


«Όχι, όμως, από την απόφαση του να συνεργαστεί με το λαϊκιστικό δεξιό κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά εξαιτίας του χλευασμού, ο οποίος πέφτει πάνω στην αυστηρή Linke, λόγω της άνευ όρων επιείκειας απέναντι στον Τσίπρα, τον οποίο αποθεώνουν χωρίς καμία κριτική», σημειώνει το δημοσίευμα και αναφέρεται στην εσωτερική συζήτηση μεταξύ των στελεχών της Linke σχετικά με το εάν μετά τις εκλογές του 2017 θα μπορούσαν να συνεργαστούν με την SPD και τους Πράσινους.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σίγουρα δεν είναι το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο», διαβεβαίωσε αντιπρόεδρος της Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ, ενώ τόνισε ότι «προφανώς δεν υπάρχει κανένας άλλος εταίρος με τον οποίο θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να υλοποιήσει τις κεντρικές του απαιτήσεις». Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος Γκρέγκορ Γκίζι δήλωσε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα και προσέθεσε ότι ο εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κριθεί με όρους Γερμανίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ