2015-01-31 01:56:05
Φωτογραφία για «Η συζήτηση για κούρεμα δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα»
Η συζήτηση περί κουρέματος του ελληνικού χρέους δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, δήλωσε την... Παρασκευή ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα μπορεί να λάβει μια παράταση του τρέχοντος προγράμματος μόνο αν τηρήσει τις συναφθείσες δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις.

«Η πραγματικότητα είναι απλή: Στο τέλος Φεβρουαρίου ένα πρόγραμμα αρωγής εκπνέει το οποίο για να τερματιστεί κανονικά, χρειάζεται επιπλέον προσπάθειες από την Ελλάδα», δήλωσε ο Μάρτιν Γέγκερ.

Άπτεται στην τρόικα να αποφασίσει κατά πόσο η Ελλάδα πληροί αυτή την προϋπόθεση, σημείωσε ακόμη, κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνέντευξης Τύπου, και συνέχισε λέγοντας πως «εάν εφαρμοστούν κάποια από τα μέτρα που εξήγγειλε η νέα ελληνική κυβέρνηση, τότε θα πρέπει να δούμε εάν το πρόγραμμα τίθεται υπό αμφισβήτηση».

«Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε περαιτέρω με την Ελλάδα… αλλά δεν θα επιβάλλουμε την βοήθειά μας στην Αθήνα», υπογράμμισε.

Συμπλήρωσε πως η επέκταση του προγράμματος μπορεί να δοθεί μόνο εάν η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. «Οι μέχρι στιγμής εξαγγελίες της Αθήνας, ωστόσο, φαίνεται να κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση», επισήμανε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ