2015-01-31 02:34:08
Φωτογραφία για Διαγράφονται χρέη στην Κροατία
Τη διαγραφή φορολογικών χρεών (ύψους έως 25.000 κούνα, πάνω από 3.000 ευρώ), οικονομικά ευάλωτων πολιτών, που... βεβαιώθηκαν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014, αποφάσισε η κροατική κυβέρνηση.

Πρόκειται για μέτρο που περιλαμβάνεται στο πλαίσιο βοήθειας, που εφαρμόζει η κυβέρνηση προς τις οικονομικά ευπαθείς ομάδες. Αποτελεί συνέχεια της απόφασης της 15ης Ιανουαρίου, για τη διαγραφή χρεών των φτωχών πολιτών προς τις τράπεζες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στις προαναφερθείσες συμφωνίες, το ανώτατο όριο για τη διαγραφή χρεών, σε τηλεπικοινωνιακές εταιρείες και δημόσιες επιχειρήσεις, είναι 10.000 και 25.000 κούνα, αντίστοιχα. Το συνολικό χρέος των πολιτών, που καλύπτει το συγκεκριμένο σχήμα ήταν περίπου 1,5 δισ. κούνα (στις 30 Σεπτεμβρίου 2014), ενώ οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί είναι παγωμένοι για περισσότερο από ένα έτος.

Η αρμόδια υπηρεσία της Κροατίας (FINA), ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 52.000 φορολογούμενοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, έχοντας φορολογικά χρέη περίπου 2.000 κούνα, τα οποία προκλήθηκαν είτε επειδή έμειναν άνεργοι, είτε επειδή έκλεισαν οι μικρές τους επιχειρήσεις.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομικών της Κροατίας Μπόρις Λάλοβατς, τόνισε ότι, η αρμόδια υπηρεσία επεξεργάζεται τα στοιχεία του αριθμού των φορολογούμενων που αντιμετωπίζουν προβλήματα και του ποσού που συνολικά χρωστούν. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ