2015-02-10 12:55:12
Φωτογραφία για Η υπέροχη πλευρά του διαδικτύου: Συγκλονίζει η καμπάνια στην Αγγλία για τον ξεχωριστό κύριο Μπαρνς...
Γεννήθηκε με σωματικά προβλήματα και δυσλειτουργία στα μάτια, έτσι ώστε να μην αναπτυχθεί κανονικά και να έχει περιορισμένη όραση Ο συνταξιούχος Άλαν Μπαρνς απ’ το Γκέιτσιντ της Αγγλίας, ο οποίος ζυγίσει 38 κιλά και έχει ύψος 140 εκατοστά, διαπίστωσε ύστερα από 67 χρόνια ότι η ζωή δεν είναι μόνο σκληρή Με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε έξω από το σπίτι του από έναν επίδοξο κλέφτη στις αρχές του μήνα, έγινε κατά 445.000 ευρώ πλουσιότερος! Το περιστατικό είχε σοκάρει την Αγγλία, με την κοινή γνώμη και τα Μ.Μ.Ε. να κάνουν λόγο για τον απάνθρωπο εγκληματία που επιτέθηκε σε έναν άνθρωπο με ειδικές ανάγκες.

Ο κ. Μπαρνς χτύπησε άσχημα στο χέρι του από την πτώση και η ταχύτητα με την οποία ευαισθητοποιήθηκε μαζικά η κοινωνία του Γκέιτσιντ ήταν με μια λέξη εντυπωσιακή. 

Με πρωτοβουλία της 21χρονης αισθητικού Κέιτι Κάτλερ δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο ένας ηλεκτρονικό λογαριασμός για χάρη του, στον οποίο συγκεντρώθηκε σε χρόνο - ρεκόρ το ποσό των 330.135 λιρών (444.486 ευρώ)! Πάνω από 25.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κάτλερ συνεισφέροντας 13 λίρες έκαστος κατά μέσο όρο στο σχετικό λογαριασμό.


«Είμαι συγκλονισμένος και απίστευτα ευγνώμον στην Κέιτι για αυτό που έκανε για μένα. Η νεολαία του σήμερα δεν παρουσιάζεται πάντα με θετικό τρόπο, η πράξη αυτού του κοριτσιού όμως είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί. Πάντα πίστευα ότι υπάρχουν και καλοί άνθρωποι στον κόσμο, κάτι που επιβεβαιώθηκε», είπε ο Άλαν Μπαρνς στην «DailyMail», παρουσία της Κέιτι, που τον συνάντησε συγκινημένη.

Το κορίτσι ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε ότι κατόπιν εισήγησης του κ. Μπαρνς και της οικογένειάς του η καμπάνια βοήθειας σταματάει. «Είναι πολύ ευγνώμον για όλη την αγάπη σας, την υποστήριξη σας και τη δωρεά. Θα κάνουμε μια μικρή εκδήλωση όταν του παραδώσουμε την επιταγή, οπότε θα σας κρατήσω ενήμερους», ανέφερε επιπλέον η Κέιτι.

Ο κ. Μπαρνς έχει πλέον τη δυνατότητα να αγοράσει δικό του σπίτι, αλλά και να αισθανθεί… δικαιωμένος, καθώς οι αρχές συνέλαβαν το πρωί της Δευτέρας έναν 25χρονο που πιστεύεται ότι ήταν ο δράστης της επίθεσης.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ