2012-05-02 12:14:03
Φωτογραφία για Ο Πύρρος Δήμας και το ΠΑΣΟΚ
του Κώστα Καίσαρη

Αυτά που κυριαρχούν σ’ αυτές τις εκλογές είναι η σαχλαμάρα και ο εξυπνακισμός. Στα κόμματα εξουσίας δηλαδή, που δεν έχουν να πουν απολύτως τίποτα.

Και πάνε να τη βγάλουνε με σλόγκαν. Ο,τι ακριβώς κάνουνε οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, με τον ομορφάντρα με τα σάντουιτς και τον Κίτσο με το GPS πάνω στο γάιδαρο κάνουνε το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία.

Σλόγκαν πετάνε μπας και ψαρέψουνε καμία ψήφο: «Δεν υπάρχουν λεφτά» βροντοφωνάζει ο Σαμαράς, σε αντίθεση με τη μ@λ@κία του αιώνα του Γιωργάκη στις προηγούμενες εκλογές «λεφτά υπάρχουν». «Δεν υπάρχουν λεφτά για τους δανειστές» λέει τώρα ο Σαμαράς. Και τι θα κάνει δηλαδή αν τελικά πραγματοποιηθεί η καψούρα του να γίνει πρωθυπουργός;

Τα προεκλογικά κόλπα δεν περνάνε πλέον

Θα σταματήσει να τους πληρώνει; Θα κηρύξει στάση πληρωμών; Αυτά είναι του στυλ «λέμε καμιά αρλούμπα να περνάει η ώρα», όπως ο λαγός στο λιοντάρι στο γνωστό ανέκδοτο. Και για να του τη σπάσει ο Βενιζέλος σχετικά με την αυτοδυναμία που ζητάει έβγαλε το σλόγκαν «αυτοδύναμη Ελλάδα».


Τρίχες κατσαρές. Στα πλαίσια του εξυπνακισμού λοιπόν είναι και η κίνηση του ΠΑΣΟΚ να βάλει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον Πύρρο Δήμα, προκαλώντας από απορία μέχρι και έκπληξη. Στους αδαείς ωστόσο. Σαφώς κι ο Πύρρος Δήμας ως αθλητής ανήκε στην Ελλάδα και σ’ όλους τους Έλληνες. Τη γαλανόλευκη σημαία είχε στο στήθος.

Ως Πύρρος Δήμας όμως ανήκε στο ΠΑΣΟΚ. Την πράσινη σημαία είχε στην καρδιά του. Το ΠΑΣΟΚ τον έκανε πλούσιο. Το ΠΑΣΟΚ τον έκανε πολυεκατομμυριούχο σε ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ τον έκανε αξιωματικό στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μέχρι και πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ του άνοιξε. Όσα κιλά σήκωνε κάθε φορά τόσα κιλά έπαιρνε σε χρυσό για πριμ.

Στο ΠΑΣΟΚ ανήκουν και οι δύο μέντορές του. Και ο Γιάννης Σγουρός και ο πρώην πιτσαδόρος Ιακώβου, που ήταν προπονητής του.

Στο ΠΑΣΟΚ ανήκε όλη η ομάδα της άρσης βαρών. Όλους μαζί με τις φόρμες τούς έβαζε στο πούλμαν ο Σγουρός για να πάνε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Σημίτη. Έλληνες και ψευτοέλληνες, πρώην Αλβανούς και Γεωργιανούς. Όπως είχε μπει, λοιπόν, κάποτε σε τιμητική θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ο Ιακώβου, έτσι τώρα μπήκε επικεφαλής στο Επικρατείας ο Πύρρος Δήμας. Κι εκατό τοις εκατό δουλειά του Σγουρού είναι αυτή.

Αυτός θα πέταξε την ιδέα στον χοντρό: Τώρα που έχουνε χρεοκοπήσει και ξεφτιλιστεί η πολιτική κι οι πολιτικοί, να βάλουμε μπροστινό έναν άφθαρτο. Έναν κοινής αποδοχής σαν τον Πύρρο Δήμα. Μπας και τσιμπήσει κανένα κορόιδο.

Όπως οι παπατζήδες στην οδό Αθηνάς είχανε τους αβανταδόρους για να ψειρίζουν τους αφελείς, έτσι και τα κόμματα βάζουν κράχτες στα ψηφοδέλτια.

Δεν νομίζω, όμως, ότι περνάνε πλέον αυτά τα κόλπα. Ο κόσμος, θέλοντας και μη, κάπου έχει ξυπνήσει.

Ποιος ανιδιοτελής και άφθαρτος μπορεί να ενταχθεί σήμερα στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία; Να έχει τη φιλοδοξία να γίνει συνάδελφος με την Αννα Νταλάρα- Ραγκούση και την Αντζελα Γκερέκου- Βοσκοπούλου;

attikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ