2012-05-02 14:07:17
Φωτογραφία για 6 βήματα για τέλειο πεντικιούρ στο σπίτι
Το καλοκαιράκι σχεδόν έφτασε και εσύ έχεις ένα και μόνο άγχος: πώς θα εμφανιστείς με τη σαγιονάρα! Και όμως το κατάλληλο πεντικιούρ δεν απαιτεί ούτε χρόνο, ούτε χρήμα αφού μπορείς να το κάνεις και μόνη σου στο σπίτι. Διάβασε παρακάτω πώς θα κάνεις τέλειο πεντικιούρ στο σπίτι σαν επαγγελματίας σε 6 εύκολο βήματα!

Φτιάξε ατμόσφαιρα!

Είτε αποφασίσεις να χαρίσεις την πολυτέλεια αυτή στον εαυτό σου, είτε κάνεις το σπίτι σου σπα με τις κολλητές και αρχίσετε να φτιάχνετε η μια τα πόδια τη άλλης, το μπάνιο σου είναι το καλύτερο σπα! Άναψε τα κεράκια σου λοιπόν, βάλε χαλαρωτική μουσική, ένα ποτήρι κρασί και είσαι έτοιμη!

Βήμα 2ο : βρέξου! Μπες μέσα στη μπανιέρα σου και ρίξε μέσα άλατα μπάνιου ή αφρόλουτρο αν δεν έχεις άλατα και άφησε τα πιο «σκληρά» σημεία του σώματος σου να μαλακώσουν. Πρόσεξε το νερό να μην είναι καυτό αλλά χλιαρό, και άφησε τα πόδια σου να μαλακώσουν για να μπορέσεις να «σπρώξεις» τα πετσάκια και να καθαρίσεις τα νυχάκια σου τέλεια.


Να ζήσει η απολέπιση!

Η απολέπιση είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να πετύχει το πεντικιούρ σου. Το βασικό είναι να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από τα ποδαράκια σου οπότε αυτό που χρειάζεσαι ένα καλό σκραμπ για να το πετύχεις.

Το βασικό πριν απλώσεις το απολεπιστικό στα πόδια σου είναι να τρίψεις τα χοντρά σημεία και τις φτέρνες και στη συνέχεια να απλώσεις το σκραμπ κάνοντας ταυτόχρονα μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις και να δεις τα νεκρά κύτταρα να εξαφανίζονται.

Η περιποίηση:

Kόψε τα νυχάκια σου! Για να δεις την επιφάνεια του νυχιού να μεγαλώνει δεν έχεις παρά να απομακρύνεις παρανυχίδες και πρόσεξε μην κόψεις πολύ βαθιά τις γωνίες αλλά μόνο ως εκεί που σε ενοχλεί.

Σπρώξε τα πετσάκια που «χαλάνε» την εμφάνιση του νυχιού σου με απαλές κινήσεις με ένα ξυλαράκι με φορά προς το πλάι του νυχιού έτσι ώστε να μην «χάνεις» καθόλου από την επιφάνεια του νυχιού σου.

Το σωστό σχήμα:

Δώσε το σχήμα που θέλεις στα νυχάκια σου! Αν έχεις μακριά νυχάκια τότε δεν έχεις παρά να τους δώσεις τετράγωνο σχήμα αν έχεις σκοπό ειδικά να τα βάψεις σε έντονο χρώμα. Οι παλ αποχρώσεις ταιριάζουν και με το σχήμα «αμύγδαλο» που είναι in αν δεν θέλεις να δώσεις τετράγωνο σχήμα στα νύχια σου.

Το να δώσεις σχήμα στα νυχάκια σου με τη βοήθεια της λίμας είναι το βασικό εδώ. Αφού λιμάρεις λοιπόν τα νύχια βούτηξε τα στο νερό, σκούπισε τα και άπλωσε την ενυδατική σου!

Η βαθιά ενυδάτωση είναι απαραίτητη είτε με ένα πλούσιο ενυδατικό body butter είτε με μια απαλή λοσιόν όπως και το μασάζ μετά. Κάνε μασάζ στα ποδαράκια σου και θα δεις να νιώθεις να χαλαρώνεις σε όλο το κορμάκι σου. Μόλις τελειώσει ς με το μασάζ, βάλε τη σαγιονάρα σου γιατί έρχεται η ώρα για το βάψιμο!

Επαγγελματικό βάψιμο!

Για να μην «κολλήσει» το ένα δαχτυλάκι με το άλλο, βάλε χατρτοπετσέτα ανάμεσα στα δάχτυλα σου για να μην ακουμπάνε μεταξύ τους και χαλάσει το ...γλυκό! Πρώτη είναι η βάση: η βάση είναι απαραίτητη όχι μόνο για να διαρκεί το μανικιούρ σου περισσότερο αλλά και για αν «θρέψεις» την επιφάνεια του νυχιού.

Ξεκίνησε να απλώνεις την βάση σου ευλαβικά στην επιφάνεια του νυχιού σου και περίμενε λιγάκι να στεγνώσει πριν απλώσεις το βερνίκι. Αφού διαλέξεις με τι χρωματάκι θα βάψεις τα νύχια σου, τότε φρόντισε να περάσεις δύο στρώσεις στα νύχια σου για να ένα πιο τέλειο αποτέλεσμα.

Πρόσεξε καθώς απλώνεις να μην έχει το πινελάκι επάνω πολύ βερνίκι αλλά να το στραγγίζεις πριν το απλώσεις. ΑΝ τυχόν σου ξεφύγει κάτι εννοείται ότι με μια μπατονέτα και τη βοήθεια του ασετόν σου μπορείς να τελειοποιήσεις το αποτέλεσμα!womenonly.gr
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ