2012-05-02 15:36:03
Φωτογραφία για Επίθεση Σαμαρά στις χαμένες ψήφους
του Δημήτρη Συρμάτση

Τέσσερις μέρες πριν από την Κάλπη και όλος ο μηχανισμός της Συγγρού έχει πέσει πάνω στις αποκαλούμενες «χαμένες ψήφους» που μπορούν να δώσουν το όνειρο της αυτοδυναμίας.

Οι διαρροές προς Ανεξάρτητους Έλληνες, Χρυσή Αυγή αλλά και η «εναλλακτική» της Αριστεράς μπορούν να στερήσουν από τον Αντώνη Σαμαρά την ευκαιρία να πάρει την ισχυρή εντολή που ζητά και να προχωρήσει από την Δευτέρα στο σχηματισμό κυβέρνησης.

Ανά την περιφέρεια όλα τα στελέχη που βρίσκονται σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς έχουν σε στενό πρεσάρισμα τους εν δυνάμει «αποσκιρτήσαντες» ψηφοφόρους.

Το στοίχημα των αναποφάσιστων

Πέρα από την δεξαμενή των δεξιών ψηφοφόρων σημαντικό ρόλο παίζουν και οι αναποφάσιστοι και η οργή τους πάνω από την κάλπη.

Μια ενδεχόμενη στροφή αυτών των ψηφοφόρων προς το πρώτο κόμμα, τακτική η οποία ήταν συνήθης για τον Έλληνα που ήθελε να πηγαίνει πάντα με τον νικητή, θα εξυπηρετήσει απόλυτα τους στόχους του κόμματος.


«Επίθεση» μέσα από τα λεγόμενα των αντιπάλων

Με σχετικό non-paper που κυκλοφορεί στα στελέχη ανά την επικράτεια, παρουσιάζονται συνεχώς τα «φάουλ» των αντιπάλων.

Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η επιχειρηματολογία στα καφενεία αλλά και στα προεκλογικά τραπέζια έναντι των αντιπάλων.

Ας δούμε τι καινούριο «κυκλοφόρησε» η Συγγρού ενάντια σε Πάνο Καμμένο και Ανεξάρτητους Έλληνες, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

- Ο κ. Καμμένος, λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές, αποκαλύπτει ότι το κόμμα του δεν έχει πρόγραμμα για την παιδεία, αφού όπως υποστηρίζει αυτό «είναι μία πολυτέλεια αυτή τη στιγμή»!

- Ο κ. Μαρκόπουλος ομολογεί ότι το κόμμα του μπορεί να συνεργαστεί ακόμα και με το ΚΚΕ. Δηλαδή, με το κόμμα που θέλει τη χώρα εκτός της Ευρώπης και μπαίνει εμπόδιο σε κάθε μεταρρυθμιστική αλλαγή.

- Ο κ. Παφίλης, καλεί το λαό να αγνοήσει την απόφαση του… λαού (!) και να μην δεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών καλώντας τον κόσμο «πριν καν ορκιστεί η καινούρια Κυβέρνηση να βγει στο δρόμο…».

- Ο κ. Τσίπρας, προαναγγέλλει παραβίαση του Συντάγματος λέγοντας ότι: «τη διερευνητική εντολή δεν θα την επιστρέψω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…»

- Ο κ. Θεωνάς, επίσης από το ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζει ότι τους είναι αδιάφορο αν η χώρα φύγει από το ευρώ λέγοντας ότι: «καμία θυσία για το ευρώ…».

- Η κ.α. Σπανού, επίσης από το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι δεν θα μείνουμε στο ευρώ με όποιο κόστος.
redalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ