2012-05-02 15:32:03
Φωτογραφία για Δήμοι και πολίτες πήραν τις σκούπες σε Νέα Ιωνία και Ηράκλειο
Πολίτες και οργανώσεις από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν την Κυριακή 29 Απριλίου στη Διεθνή Καμπάνια Καθαρισμού “Let’s Do It”, που για πρώτη φορά έγινε φέτος στην χώρα μας, και καθάρισαν... κοινόχρηστους χώρους (πάρκα, ρέματα κλπ) των πόλεων τους.

Μεταξύ άλλων, ανάλογες δράσεις έγιναν στη Νέα Ιωνία και το Ηράκλειο Αττικής.

Αγνώριστο το Αδριάνειο στη Νέα Ιωνία

Στο Δήμο Νέας Ιωνίας εθελοντές, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και δημοτικοί υπάλληλοι καθάρισαν δύο σημεία: τα Τουρκοβούνια (στο τμήμα πάνω από τη Λεωφόρο Κύμης) και το Αδριάνειο Υδραγωγείο στην Ελευθερούπολη. Οι πολίτες στην κυριολεξία σκούπισαν τους χώρους μαζεύοντας κάθε σκουπίδι υπήρχε και τα οποία στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν και μεταφέρθηκαν με αυτοκίνητα του Δήμου. Εντυπωσιακή ήταν η εικόνα στο Αδριάνειο, όπου είχε γίνει και αποψίλωση του χώρου από συνεργείο του Δήμου, με το μνημείο να μοιάζει αγνώριστο αν υπολογίσει κανείς και το γκρέμισμα των δύο αυθαίρετων κτισμάτων.


Καθαρισμός του ρέματος Κατσαούνη στο Ηράκλειο

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σε συνεργασία με το Σώμα Εθελοντών Ηρακλείου Αττικής και τη συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Συλλόγου Ελλήνων Καθολικών, των Motoriders Ηρακλείου και πολλών φίλων, καθάρισε το ρέμα Κατσαούνη στο Π. Ηράκλειο και την γύρω περιοχή. Ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, δήλωσε:

«Είναι μεγάλη η ικανοποίηση που νοιώθουμε καθώς διαπιστώνουμε την προθυμία φορέων και πολιτών να πλαισιώνουν και να ενισχύνουν αυτές τις εθελοντικές πρωτοβουλίες.

Με δεδομένο μάλιστα, ότι ο εθελοντισμός σήμερα δεν έχει πλαίσιο και όρια, αλλά μπορεί να πάρει διάφορες μορφές και διαστάσεις ανάλογα με τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και το επίπεδο του πολιτισμού.

Το πράσινο της πόλης μας, είναι για τη Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου, ένας ανεκτίμητος θησαυρός, που πρέπει κάθε μέρα να τον προσέχουμε, να τον συντηρούμε και να τον αναπτύσσουμε.»
xtypos.eu
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ