2012-05-02 18:41:03
Φωτογραφία για «Μετρητής» ακτινοβολίας για κινητά
Για όσους προβληματίζονται γύρω από την ακτινοβολία που δέχονται από το κινητό τους, τώρα υπάρχει μια εφαρμογή που μπορεί πολύ απλά να την… μετρήσει! Ο λόγος για την εφαρμογή tawkon η οποία προς το παρόν απευθύνεται σε χρήστες συσκευών Android, καθώς η Apple είχε αρνηθεί στο εν λόγω app μια πολυπόθητη θέση στο Αpp Store.

Η γυμνή αλήθεια

To tawkon λαμβάνει υπόψη το μοντέλο του κινητού και τα δεδομένα που μεταδίδει αυτό κάθε φορά. Έτσι, προειδοποιεί πότε τα επίπεδα της ακτινοβολίας είναι υψηλά, ενώ προσφέρει και χρηστικές συμβουλές γύρω από το πώς ο χρήστης μπορεί να περιορίσει την μεταδιδόμενη ακτινοβολία με απλές κινήσεις. Ανάμεσα σε αυτές είναι η απομάκρυνση της συσκευής από το κεφάλι του, η χρήση hands-free, η λειτουργία της ανοιχτής ακρόασης ή η απόρριψη κλήσεων.

Δικαίωμα ενημέρωσης και προστασίας

Οι επινοητές της έξυπνης εφαρμογής, υποστηρίζουν ότι οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν την ακτινοβολία στην οποία εκτίθενται μέσω αυτών.


«Το tawkon αποτελεί μια δωρεάν εφαρμογή η οποία προειδοποιεί τον χρήστη πότε τα επίπεδα ακτινοβολίας του κινητού του χτυπούν κόκκινο και προσφέρει πολύτιμες συμβουλές γύρω από το πώς θα μπορούσαν να την περιορίσουν» αναφέρουν.

«Το 2010 και κατόπιν της απόρριψης της Apple, κυκλοφόρησε η εφαρμογή για «σπασμένα» (jailbroken) iPhone όπως επίσης και η έκδοση για Blackberry. To 2011, κυκλοφόρησε επιτυχώς το Beta app για λειτουργικό Android και τον Απρίλιο του 2012 κυκλοφόρησε η τελειοποιημένη μορφή της Android εφαρμογής» λένε οι δημιουργοί της εφαρμογής.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ