2012-05-02 20:54:29
Φωτογραφία για Καμία μήνυση από Ιγκλέσιας εναντίον του ψευδοκράτους  Ο Α. Τσιμπίδης έχασε την αγωγή της ICTA στις ΗΠΑ
Λευκωσία: Με απόφασή του, ημερομηνίας 24 Απριλίου 2012, ο δικαστής James E. Boasberg του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού Δικαστηρίου της Κολούμπια  (Ουάσιγκτον) απέρριψε δίχως προκατάληψη την αγωγή της τουρκικών συμφερόντων εταιρείας με την ονομασία ICTA (International Creative Talent Agency, LLC) υπ. Αρ. 11-1469 (JEB) εναντίον της Τ.Δ.Β.Κ (δίχως εισαγωγικά στην αγωγή) την υπεράσπιση της οποίας είχε αναλάβει ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος Αθανάσιος Τσιμπίδης.

Η απόφαση χαρακτηρίζεται ως ικανοποιητική για την ελληνοκυπριακή πλευρά, γιατί τυχόν αποδοχή δικαιοδοσίας από τον δικαστή  και ξεκίνημα αυτής της περίεργης δικαστικής υπόθεσης στις ΗΠΑ, πιστεύεται ότι θα βοηθούσε την τουρκική πλευρά και δη την απεγνωσμένη φιλοδοξία του Τούρκου υπουργού Ε. Μπαγίς,  να εξασφαλίσει εμπορικές σχέσεις (τύπου Ταιβάν) για το ψευδοκράτος,  ξεκινώντας από τις ΗΠΑ.

Ο Αθανάσιος Τσιμπίδης ανέλαβε την υπόθεση υπεράσπισης της εταιρίας ICTA τον Αύγουστο του 2011, όμως κυκλοφόρησαν ανεπαρκείς πληροφορίες όσον αφορά την εταιρεία αυτήν η οποία δεν είναι αμερικανική αλλά τουρκικών συμφερόντων εγγεγραμμένη το 2008 στην Κωνσταντινούπολη, με μια Ρουμάνα και ένα Τούρκο ως μετόχους, με γραφείο στη Φλώριδα, το οποίο λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στην South Dakota  (δίχως να αποκλείεται εδώ να πρόκειται περι εικονικού γραφείου)  αλλά πιο σημαντικά, και με γραφείο στην κατεχόμενη Κερύνεια, όπως φανερώθηκε από τα δικαστικά έγγραφα
. Ουσιαστικά η υπόθεση εξελισσόταν μεταξύ δύο τουρκικών εταιρειών (της Voyager και της ICTA).

Δυστυχώς, όμως, έκτοτε αφέθηκε να κυκλοφορεί η λανθασμένη εντύπωση ότι επρόκειτο περί αμερικανικής εταιρείας που προβάλει αμερικανούς καλλιτέχνες. Χρησιμοποιήθηκε το όνομα του καλλιτέχνη Χούλιο Ιγκλέσιας ο οποίος όμως δεν είχε ανάμιξη στην αγωγή.

Τι προηγήθηκε

Στις 8 Αυγούστου 2010 η τουρκική Voyager  υπόγραψε συμβόλαιο με την International Creative Talent Agency (που αποδεικνύεται ότι δεν ανήκει στον καλλιτέχνη Χούλιο Ιγκλέσιας αλλά είναι τουρκικών συμφερόντων)  να δώσει παράσταση στο ξενοδοχείο Merit Crystal Cove (που είναι κλεμμένη περιουσία και ανήκει σε Ελληνοκύπριο πρόσφυγα) στα κατεχόμενα,  στις 16 Οκτωβρίου 2010.  Η συμφωνία ήταν για $250,000 δολάρια. Πρώτη δόση $150,000 θα πληρωνόταν στις 10 Αυγούστου και η δεύτερη δόση των $100,000 στις 15 Σεπτεμβρίου 2010, συν $30,000 για έξοδα, όλα πληρώθηκαν στην ώρα τους.

Η παράσταση στη συνέχεια ακυρώθηκε όταν κατόπιν διαμαρτυριών και με το προηγούμενο της ακύρωσης από την καλλιτέχνιδα Τζένιφερ Λόπεζ, ο καλλιτέχνης Χούλιο Ιγκλέσιας απέσυρε την παρουσίασή του.  Και όπως ορίζει το συμβόλαιο, οποιεσδήποτε διαφορές μπορούν να διευθετηθούν είτε στο πολιτειακό είτε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Φλώριδα όπου η ICTA παρουσιάζεται ως να έχει γραφείο.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ του Λονδίνου και της Ομογένειας
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ