2012-05-02 21:15:58
Φωτογραφία για Μετατροπές στα αρχεία της HSBC για φοροφυγάδες από τη γαλλική αστυνομία
Τα αρχεία της τράπεζας HSBC --ένας... 

 κατάλογος με τα ονόματα 3.000 φοροφυγάδων-- υπέστησαν τροποποιήσεις από τη γαλλική αστυνομία προτού επιστραφούν στην Ελβετία, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ATS, επικαλούμενο ενημέρωσή του από το υπουργείο Συνομοσπονδίας.

«Η ανάλυση του υλικού από τη δικαστική αστυνομία απέδειξε πως τα δεδομένα είχαν τροποποιηθεί προκειμένου να υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο περιεχόμενο διάφορων αρχείων που διαβιβάσθηκαν από τις γαλλικές αρχές, ενώ έπρεπε να είναι ίδια σε όλα τα σημεία τους», επιβεβαιώνει στο ελβετικό πρακτορείο η εκπρόσωπος του υπουργείου Ζανέτ Μπαλμέ, ερωτηθείσα σχετικά με την πληροφορία που είχε δημοσιευθεί στο γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό Νουβέλ Ομπζερβατέρ.

Τα κωδικοποιημένα αρχεία, τα οποία περιείχαν πληροφορίες για τους λογαριασμούς που διατηρούσαν ορισμένοι πελάτες της τράπεζας στην Ελβετία, είχαν κατασχεθεί τον Ιανουάριο του 2009 από έναν πρώην εργαζόμενο στην HSBC, τον Ερβέ Φαλσιανί.


Ωστόσο, σύμφωνα με το Νουβέλ Ομπζερβατέρ, πραγματοποιήθηκαν αρκετές μετατροπές στο διάστημα μεταξύ της κατάσχεσής τους και της αποστολής τους στις ελβετικές αρχές, λίγους μήνες αργότερα, γεγονός που είναι παράνομο δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική δικαστική έρευνα, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό.

 Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, το γαλλικό υπουργείο Οικονομίας τόνισε πως οι εφοριακές υπηρεσίες είχαν «εργασθεί με βάση το αρχείο που τους παρέδωσε ο δικαστής στις 9 Ιουλίου 2009».

«Η χρήση του και η εκμετάλλευσή του εγκρίθηκαν από την Εθνική Επιτροπή Πληροφορικής και Ελευθεριών (CNIL), με την δημιουργία του αρχείου Evafisc», πρόσθεσε το υπουργείο.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ