2012-05-03 03:30:08
Φωτογραφία για Σαρκοζί: Παράδειγμα προς αποφυγή η Ελλάδα
Εκατέρωθεν πυρά για την εθνική «συσπείρωση» και την οικονομική κατάσταση στη Γαλλία αλλά και την Ευρώπη αντάλλαξαν ο σοσιαλιστής υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία Φρανσουά Ολάντ και ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κατά τη διάρκεια του debate Ο Φρανσουά Ολάντ κατηγόρησε τον πολιτικό του αντίπαλο για αύξηση της ανεργίας στη διάρκεια της θητείας του ενώ έκανε σύγκριση με τη Γερμανία: «Η ανεργία μας αυξήθηκε, η ανταγωνιστικότητά μας υποβαθμίσθηκε και η Γερμανία τα καταφέρνει καλύτερα από εμάς». Από την πλευρά του ο Νικολά Σαρκοζί απάντησε ότι η Γερμανία εφάρμοσε την αντίθετη πολιτική από αυτή που προτείνει ο Ολάντ.

Το παράδειγμα το οποίο θέλω να ακολουθήσω είναι η Γερμανία και όχι η Ισπανία ή η Ελλάδα, συμπλήρωσε ο Νικολά Σαρκοζί υπογραμμίζοντας ότι εκείνος μαζί με την Αγκελα Μέρκελ έσωσαν την Ελλάδα από την χρεοκοπία και απέτρεψαν την κατάρρευση του ευρώ.

Ο Φρανσουά Ολάντ απάντησε ότι η Ευρώπη σήμερα αντιμετωπίζει μια πιθανή αναζωπύρωση της κρίσης παρά την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται και σημείωσε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι παρακολουθούν τις γαλλικές εκλογές με την ελπίδα να αλλάξει η οικονομική πορεία της Ευρώπης.


Καθένας από τους δύο υποψηφίους υποστήριξε ότι είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί συσπείρωση όλων των Γάλλων.

«Θέλω να είμαι ο πρόεδρος της συσπείρωσης. Οι Γάλλοι έχουν εναντιωθεί ο ένας στον άλλον, έχουν διαιρεθεί, θέλω να τους επανενώσω», τόνισε ο Φρ. Ολάντ ενώ ο Ν. Σαρκοζί απάντησε: «Εγώ έχω ένα πειστήριο για το πνεύμα αυτής της συσπείρωσης: Δεν υπήρξε ούτε μία βιαιότητα κατά τη διάρκεια της πενταετίας μου».
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ