2012-05-03 03:32:03
Φωτογραφία για Ένταξη Έργων στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013  ύδρευση τοπικών κοινοτήτων του δήμου Μεγαλόπολης
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού 2.020.000,00 €

Ειδικότερα,

«ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 2.020.000,00 €.

Αντικείμενο της πράξης είναι η αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης στις τοπικές κοινότητες Χράνων, Λυκόσουρας, Ραψομμάτη, Νέας Εκκλησούλας, Μακρυσίου και Κάτω Μακρυσίου και στην δημοτική κοινότητα Μεγαλόπολης του Δήμου Μεγαλόπολης.

Η πράξη θα ολοκληρωθεί σε δύο Υποέργα.

Το 1ο υποέργο προϋπολογισμού 2.000.000,00€, αποτελεί εργολαβία και συνοπτικά έχει ως εξής :

Για τη Δημοτική Κοινότητα Μεγαλόπολης:

Πρόκειται για την εκτέλεση των εργασιών για την κατασκευή βροχωτού δικτύου ύδρευσης εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Μεγαλόπολης του Δήμου Μεγαλόπολης, με πλαστικούς σωλήνες PE, κλάσης PN 12.5
. Στην οριστική υδραυλική μελέτη έχει γίνει ο σχεδιασμός του δικτύου και ο έλεγχος της σωστής λειτουργίας του από πλευράς πιέσεων και ταχυτήτων. Η υλοποίηση του παρόντος έργου αφορά τον κεντρικό ιστό της πόλης και συγκεκριμένα τις οδούς που περικλείονται από τις Παπαϊωάννου, Αγίου Αθανασίου, Δημητρακοπούλου και Αρχαίου Θεάτρου, σύμφωνα με τα σχέδια της εγκεκριμένης οριστικής μελέτης.

Για τις λοιπές Τοπικές Κοινότητες:

Πρόκειται για την εκτέλεση των εργασιών για την κατασκευή πλήρως βροχωτού δικτύου ύδρευσης, με ελεύθερους κλάδους και με αγωγούς ΡΕ, για τις Τοπικές Κοινότητες Χράνων, Λυκόσουρας, Ραψομμάτη, Μακρυσίου και οικισμού Κάτω Μακρυσίου. Το δίκτυο θα είναι πλήρως βροχωτό με αγωγούς ΡΕ, για την Τοπική Κοινότητα Νέας Εκκλησούλας. Ο σχεδιασμός έγινε με μέριμνα εξασφάλισης της απαιτούμενης παροχής με ικανοποιητική ταχύτητα και πίεση στο δίκτυο.

Επιπλέον των προβλεπομένων στις οριστικές μελέτες θα πραγματοποιηθούν οι συνδέσεις με τις υφιστάμενες παροχές ύδρευσης.

Το 2ο υποέργο προϋπολογισμού 20.000,00 αφορά την παρακολούθηση των εργασιών από την ΛΘ’ ΕΠΚΑ
ppel.gov.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ