2012-05-03 04:24:38
Φωτογραφία για Γλυπτά από καυτή λάβα στα βάθη του ωκεανού!
Είναι γνωστός με το παρατσούκλι «Lava Man», δηλαδή «Ο Άνθρωπος Λάβα» και φημίζεται για την τρέλα του! Ποια είναι αυτή;

Να κατασκευάζει με τα χέρια του γλυπτά από καυτή λάβα στα βάθη του ωκεανού, όπως εξακολουθεί να εκρήγνυται από ένα υποβρύχιο ηφαίστειο, και μάλιστα σε θερμοκρασία που ξεπερνά τους 1.000 βαθμούς Κελσίου!

Ο 58χρονος Bonkers Bud Turpin είναι ένας «παλαβός» δύτης, οι καταδύσεις του οποίου στη Χαβάη είναι διάσημες ανά τον κόσμο, επειδή κατεβαίνει σε 40 μέτρα βάθος, εκεί που το καυτό μάγμα από τα έγκατα της Γης εισέρχεται στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Στην πηγή της καυτής λάβας, φορώντας μόνο γάντια συγκόλλησης και κρατώντας έναν αλιευτικό γάντζο, ο Bud δημιουργεί ασυνήθιστα έργα τέχνης, κινδυνεύοντας να μη βγει ποτέ ξανά στην επιφάνεια, τα οποία φωτογραφίζει στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός επίσης ατρόμητου φωτογράφου, που καταδύεται μαζί του.

«Στο σημείο που η λάβα ενώνεται με τον ωκεανό κομμάτια ανατινάζονται και εκσφενδονίζονται με δύναμη σε διάφορες κατευθύνσεις, ενώ καυτά αέρια και ατμοί μεταμορφώνουν το μέρος εκείνο σε ένα θερμό… καζάνι του διαβόλου! Πολλές φορές δεν καταλαβαίνεις εάν πηγαίνεις πάνω ή κάτω», λέει ο φωτογράφος.

Η ιδέα «καρφώθηκε» στο μυαλό τού Bud όταν έκανε υποβρύχιο ψάρεμα κοντά στο σημείο όπου η λάβα προσέγγιζε τον ωκεανό. «Είχε πολλά ψάρια εκεί και αποφάσισα να πάω πιο κοντά στη λάβα. Ενθουσιάστηκα όταν είδα πόσο μαλακιά ήταν και αποφάσισα να της δώσω σχήμα… Όλοι με περνάνε για τρελό, όμως δεν είμαι!» perierga.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ