2012-05-03 07:19:02
Φωτογραφία για Έρχεται τελικά το τέλος του κόσμου;
21 Δεκεμβρίου 2012 θα έρθει το τέλος του κόσμου. Αυτό δείχνει το ημερολόγιο των Μάγιας. Και αυτό φαίνεται να πιστεύει και αρκετός κόσμος...Περίπου το 15% των ανθρώπων πιστεύει ότι το τέλος του κόσμου θα συμβεί όσο βρίσκονται εν ζωή και το 10% θεωρεί ότι το ημερολόγιο των Μάγια δείχνει ότι αυτό θα συμβεί το 2012.

Το τέλος του ημερολογίου των Μάγια, που καλύπτει μια περίοδο 5.125 χρόνων, είναι στις 21 Δεκεμβρίου 2012 και αυτό έχει προκαλέσει διάφορες ερμηνείες και εικασίες ότι στην πραγματικότητα τότε θα έρθει το τέλος του κόσμου.

"Ένας στους επτά ερωτηθέντες πιστεύει πως το τέλος του κόσμου πλησιάζει, άσχετα με τι θα το προκαλέσει: ο ίδιος ο Θεός, μια φυσική καταστροφή ή ένα τρομερό πολιτικό γεγονός", δήλωσε η Κάρεν Γκότφριντ διευθύντρια ερευνών της Ipsos Global Public Affairs που πραγματοποίησε την έρευνα.

"Ίσως αυτό να οφείλεται στην προβολή από τα μέσα ενημέρωσης μιας από τις ερμηνείες της προφητείας των Μάγια, που θέλει το τέλος του κόσμου να συμβαίνει στα τέλη του 2012", διευκρίνισε η ίδια, τονίζοντας πως αρκετοί ειδικοί στον πολιτισμό των Μάγια αμφισβητούν την ερμηνεία αυτή.


Η έρευνα διεξήχθη σε 16.262 ανθρώπους σε περισσότερες από 20 χώρες και οι απαντήσεις τους διαφέρουν: το 6% των Γάλλων περιμένουν τον Αρμαγεδδών κάποια στιγμή στη ζωή τους, σε σύγκριση με το 22% των Τούρκων και των Αμερικανών. Το αντίστοιχο ποσοστό ανάμεσα στους Βέλγους και τους Βρετανούς είναι 7% και 8%.

Περίπου ένας στους δέκα ανθρώπους που ερωτήθηκαν δήλωσε πως φοβάται ή αγχώνεται για το επερχόμενο τέλος του κόσμου τον Δεκέμβριο του 2012. Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Ρωσία και την Πολωνία και τα χαμηλότερα στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την Γκότφριντ, εκείνοι με το χαμηλότερο επίπεδο μόρφωσης και εισοδημάτων, όπως και εκείνοι κάτω των 35 ετών πιστεύουν περισσότερο ότι στη διάρκεια της ζωής τους ή στο τέλος της χρονιάς αυτής θα ζήσουν την Αποκάλυψη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ