2012-05-03 10:17:09
Φωτογραφία για Τρόμος AIDS για 3.000 πελάτες - Ανδρες υπεράνω υποψίας παραδέχονται σεξ χωρίς προφυλάξεις
Τον τρόμο της μόλυνσής τους από το AIDS βιώνουν περίπου 3.000 Ελληνες που έχουν επικοινωνήσει με το... Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, με τους περισσότερους να παραδέχονται ότι συνευρέθηκαν με ιερόδουλες χωρίς προφύλαξη. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος πρότεινε χτες να θεσπισθεί ποινική ευθύνη για τους πελάτες ιεροδούλων οι οποίοι πληρώνουν έξτρα αμοιβή για ελεύθερη σεξουαλική επαφή.

Στο μεταξύ, αυξάνεται η μαύρη λίστα των παράνομα εκδιδόμενων γυναικών που είναι φορείς του HIV: χτες εντοπίστηκαν ακόμη 5 οροθετικές και ο συνολικός αριθμός φθάνει ήδη τις 17. Με εντολή του υπουργού Υγείας οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος επισημαίνει ότι «η υγειονομική βόμβα έχει εκραγεί. Το πρόβλημα ξέφυγε από το γκέτο και αναμείχθηκε με τη δρώσα ελληνική κοινωνία».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τηλεφωνικής γραμμής του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι άνδρες που καλούν τα τελευταία 24ωρα αναζητώντας ιατρικές συμβουλές είναι υπεράνω υποψίας. Οπως προκύπτει, πρόκειται για πολίτες ηλικίας από 35-45 ετών, οι μισοί δηλώνουν ότι είναι παντρεμένοι ή βρίσκονται σε σοβαρή σταθερή σχέση. Αποδίδουν τη συνεύρεσή τους με τις εκδιδόμενες χωρίς χρήση προφυλακτικού στην κατανάλωση αλκοόλ ή στην άγνοια σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης του ιού HIV. Η αποκάλυψη των στοιχείων της πρώτης οροθετικής ιερόδουλης που συνελήφθη - της 22χρονης Ρωσίδας - ήταν η αιτία για να πάρει φωτιά το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Είναι ενδεικτικό ότι στις πρώτες 1.600 κλήσεις οι έξι στις δέκα αφορούσαν σε απροφύλακτη επαφή με τη συγκεκριμένη γυναίκα.

«Οταν γνωρίζεις ότι φέρεις μια μεταδιδόμενη νόσο και τη μεταδίδεις για να βγάλεις ένα ευρώ, τότε αυτό είναι κακουργηματική πράξη», σχολίασε ο Ανδρεάς Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ωστόσο ότι «το άλλο 50% της ευθύνης είναι του πελάτη, ίσως και περισσότερο, γιατί αυτός έχει τα λεφτά που πληρώνει».

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας άφησε αιχμές για στρουθοκαλισμό των ευρωπαϊκών Αρχών σε ό,τι αφορά την παράνομη μετανάστευση, γεγονός που έχει συμβάλει στην ανεξέλεγκτη πορνεία στη χώρα μας.

Ο ίδιος ωστόσο κρίνει ως θετική εξέλιξη ότι το πρόβλημα που βιώνει τόσο η Ελλάδα όσο και η Ρουμανία έχει πλέον αναγνωριστεί. Είναι ενδεικτικό ότι στις 20 Ιουνίου θα επισκεφτούν την Αθήνα εκπρόσωποι δέκα χωρών αλλά και οι αρμόδιοι διεθνείς οργανισμοί όπως το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) με στόχο την εξεύρεση κοινής λύσης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε χτες για την αύξηση - σοκ (1.250%) των κρουσμάτων AIDS στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Δεδομένου δε ότι στην πλειονότητά τους οι ιερόδουλες που έχουν προφυλακιστεί είναι τοξικομανείς, η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη επεσήμανε ότι «λόγω οικονομικής ύφεσης, ιδιαίτερα οι γυναίκες χρήστριες, εκπορνεύονται για να εξασφαλίσουν χρήματα».
tanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ