2012-05-03 11:10:03
Φωτογραφία για Ελληνικά πανεπιστήμια προς αναζήτηση ξένων φοιτητών
της Καίτης Προδρόμου

Αντιδρώντας στην σοβαρή οικονομική κρίση, οι Έλληνες ακαδημαϊκοί αποφάσισαν να ψάξουν για συνεργασίες με ξένους φοιτητές και ιδρύματα θέλοντας να αποδείξουν πως μπορούν να επιβιώσουν.

Η Κίνα είναι ανάμεσα στις χώρες που φαίνεται να είναι οι καταλληλότερες για να στείλουν υποψηφίους. Πολλές Κινεζικές εταιρείες έχουν καθιερώσει μια επαγγελματική σύνδεση με την Ελλάδα όπως η COSCO.

Ταυτόχρονα, οι συνεργασίες με πανεπιστήμια από άλλες χώρες βρίσκονται υπό συζήτηση, συμπεριλαμβανομένων της Ρωσίας και άλλων χωρών γύρω από τον Περσικό Κόλπο. Το 2013, η Ελλάδα αναμένεται να έχει ιδρύσει το πρώτο ακαδημαϊκό παράρτημα σε αυτές τις χώρες.

Τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν ήδη συνεργασίες με γειτονικές χώρες όπως η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, ΠΓΔΜ, η Αλβανία και η Μολδαβία.

Το πανεπιστήμιο του Πειραιά έχει ήδη ξεκινήσει την συνεργασία με το China Youth University for Political Sciences του Πεκίνο. Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη Γιώργο Βασιλακόπουλο, σημαντικά άτομα της πολιτικής ελίτ της Κίνας έχουν αποφοιτήσει από αυτό το πανεπιστήμιο. Τα ελληνικά και κινεζικά πανεπιστήμια συχνά κάνουν ανταλλαγές προγραμμάτων μεταξύ φοιτητών και καθηγητών, όπως επίσης κοινά ερευνητικά προγράμματα.


Ο Πρύτανης του ελληνικού Γεωπονικού πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Φεγγερός, ανακοίνωσε το πρώτο τμήμα του πανεπιστημίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Συγκεκριμένα, το νέο τμήμα θα συνεργαστεί με την Γεωπονική Εταιρεία Hail. Ακόμα ένα ακαδημαϊκό τμήμα αναμένεται να ιδρυθεί στο Dubai Abu ή το Dhabi το 2013-14.
campuscy.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ