2012-05-03 11:30:35
Φωτογραφία για Αλλαγή διεύθυνσης φορολογούμενου και κλειδάριθμος μέσω Taxisnet
Οι πολίτες θα γλιτώσουν τις ουρές στις Εφορίες με ένα κλικ

Οσοι φορολογούμενοι θέλουν να δηλώσουν αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας δεν είναι αναγκασμένοι πλέον να σταθούν στην ουρά της Εφορίας, καθώς μπορούν να το πράξουν μέσω taxisnet Ηλεκτρονικά μπορούν επίσης να πληροφορηθούν αν τους έχουν σταλεί οι κωδικοί πρόσβασης, γλιτώνοντας έτσι την ταλαιπωρία στα γκισέ.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Π. Οικονόμου, τα φυσικά πρόσωπα που είναι πιστοποιημένοι χρήστες για να δηλώσουν ηλεκτρονικά την καινούργια τους διεύθυνση πρέπει να συμπληρώσουν το σχετικό πεδίο του εντύπου Μ1 «Απόδοσης ΑΦΜ/Μεταβολής Ατομικών Στοιχείων». Η διαδικασία είναι προαιρετική.

Το έντυπο θα το βρείτε στο www.gsis.gr (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων).

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που η κατοικία είναι και επαγγελματική έδρα, η αλλαγή θα καταχωρηθεί μόνο όσον αφορά την κατοικία, ενώ η βεβαίωση για τη μεταβολή αποστέλλεται από τις ΔΟΥ ταχυδρομικώς.


Το σάιτ της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα πρέπει να συμβουλευτούν και όσοι μισθωτοί έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και έχουν υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης.

Για τους νέους υπόχρεους οι κωδικοί πρόσβασης δημιουργούνται αυτόματα - στο σάιτ μπορείτε να ελέγξετε αν είναι έτοιμοι - και αποστέλλονται συστημένως στη διεύθυνση που έχει δηλωθεί στην Εφορία.

Στην επιστολή της ΔΟΥ αναγράφονται ο κωδικός χρήστη, ο κωδικός πρόσβασης, ο κλειδάριθμος και οι οδηγίες ενεργοποίησης.
tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ