2012-05-03 11:27:55
Φωτογραφία για Η Ελλάδα ψηφίζει, αλλά η ζωή στην Ευρωζώνη συνεχίζεται
Μπορεί η Ελλάδα να έχει μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Κυριακής, αυτό, όμως, δεν συνεπάγεται ότι στην υπόλοιπη Ευρωζώνη η ζωή «σταμάτησε», ούτε ότι οι διεργασίες που κυοφορούνται εδώ και πολύ καιρό ανακόπτονται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Αύριο, στις Βρυξέλλες συγκαλείται η προπαρασκευαστική επιτροπή του επόμενου Eurogroup και μεταξύ άλλων αναμένεται να ασχοληθεί με ορισμένα ζητήματα τα οποία ενδιαφέρουν άμεσα την χώρα μας. Όπως, για παράδειγμα, αυτό της πληρωμής των ελληνικών ομολόγων.

Μετά το τελευταίο «κούρεμα» υπήρξαν τίτλοι του ελληνικού δημοσίου οι οποίοι έμειναν εκτός διαδικασίας επειδή οι κάτοχοι τους – κυρίως μεγάλα hedge funds - δεν δέχθηκαν να υποστούν τη μείωση του 75%. Αύριο, λοιπόν αποφασίζεται τι θα γίνει με την περίπτωση τους, γεγονός το οποίο, κανονικά θα έπρεπε να ενδιαφέρει τα μάλα την Αθήνα.

Ωστόσο, με την χώρα να βρίσκεται εν μέσω μιας πολύ κρίσιμης προεκλογικής περιόδου, ελάχιστοι είναι πλέον εκείνοι που ασχολούνται με τέτοιου είδους ζητήματα, ακόμα κι εντός του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος.


Το ευτυχές της συγκυρίας είναι πως ο επικεφαλής του ΣΟΕ του υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργος Ζανιάς δεν είναι …υποψήφιος με κάποιο κόμμα, οπότε θα δώσει το παρόν σε αυτή την κρίσιμη συνεδρίαση, εκπροσωπώντας τη χώρα. Κι επειδή είναι από τους λίγους που γνωρίζουν σε βάθος το θέμα, για μια ακόμα φορά, τα προσχήματα θα σωθούν.

Αυτό, όμως, το οποίο θα πρέπει να γίνει συνείδηση στα κόμματα είναι πως η καμπή είναι εξαιρετικά κρίσιμη, για να μπαίνει η χώρα σε παρατεταμένες και πολλαπλές προεκλογικές περιόδους. Και οι αφορμές για να διαπιστώνεται αυτό στην πράξη είναι πολλαπλές και καθημερινές, πλέον.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ