2012-05-03 11:45:09
Φωτογραφία για Επισκόπηση Ημερήσιου Τύπου 03-05-12
Τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι οι προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων, οι ομιλίες των αρχηγών και στελεχών τους και οι προσπάθειες να πείσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, το μήνυμα Παπαδήμου για τις εκλογές.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η ΘεσσαλοΝΙΚΗ του Αντ. Σαμαρά...".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σάλπισμα νίκης της Ν.Δ. στις εκλογές της Κυριακής έστειλε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του. Παρουσία και του πρ. πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε σίγουρος για την ισχυρή εντολή που θα λάβει το κόμμα του".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Προσκλητήριο νίκης από τον Αντώνη Σαμαρά".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην τελική ευθεία προς τις κάλπες ο κ. Σαμαράς «τα δίνει όλα» για να ανεβάσει στο μέγιστο τα ποσοστά συσπείρωσης της ΝΔ χαράσσοντας μια έντονη διαχωριστική γραμμή στα σενάρια που προβλέπουν συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ".


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αλλαγή από την πρώτη στιγμή".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αμέσως: αποκατάσταση χαμηλών συντάξεων και πολυτεκνικών επιδομάτων. Στήριξη κτηνοτρόφων. Ανακούφιση δανειοληπτών. Αποζημίωση μικροομολογιούχων. Ο Αντώνης Σαμαράς στη δημοκρατία με ανοιχτά χαρτιά δύο ημέρες πριν από τις εκλογές".

ΕΘΝΟΣ: "Γκρίζες ζώνες για ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στα γκάλοπ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στα ελάχιστα εικοσιτετράωρα που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, οι «γκρίζες ζώνες» πολλαπλασιάζονται για τα δύο κόμματα εξουσίας. Οι κρυφές δημοσκοπήσεις που διενεργούνται για λογαριασμό τους αποτυπώνουν χαρακτηριστική κάμψη του δικομματισμού, σε σημείο που πιθανόν να επιφυλάσσει δυσεπίλυτα προβλήματα για την επαύριον των εκλογών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Χρυσή Αυγή: «Είμαστε παγανιστές, είμαστε ναζιστές»!!!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ομολογία που σοκάρει από το κείμενο «ΕΜΕΙΣ» που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό-ιδεολογικό όργανο του Μιχαλολιάκου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Σας έκανα πειραματόζωα. Κυνική ομολογία από τον αμετανόητο Παπανδρέου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μία ετεροχρονισμένη και προκλητική ομολογία που αγγίζει ή και ξεπερνά τα όρια του εμπαιγμού εναντίον του συνόλου του ελληνικού λαού αποτελεί η χθεσινή συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου στο περιοδικό «TIME»".

ΕΣΤΙΑ: "Ραγδαία άνοδος της Αριστεράς".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όλα δείχνουν ότι η έκπληξις των εκλογών της Κυριακής θα είναι η ραγδαία άνοδος των κομμάτων της Αριστεράς. Στις προηγούμενες εκλογές του Οκτωβρίου 2009, τα δύο τότε κόμματα της Αριστεράς έλαβαν συνολικώς το 12,1% των ψήφων. Τώρα, μέσα σε 2,5 μόλις χρόνια και αφού δημιουργήθηκε και το κόμμα της «Δημοκρατικής Αριστεράς» του κ. Κουβέλη, τα τρία κόμματα της Αριστεράς εκτιμάται ότι θα υπερδιπλασιάσουν το ποσοστό εκείνο".

Η ΑΥΓΗ: "Ρεύμα ανατροπής και ελπίδας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μεγάλη η απήχηση της πρότασης για κυβέρνηση της Αριστεράς σε ολόκληρη τη χώρα. Με καταστροφολογία για επιστροφή στη δραχμή και «αλβανοποίηση» της χώρας, με διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Σαμαράς και Βενιζέλος επιχειρούν απεγνωσμένα να ανακόψουν τον αέρα της ριζοσπαστικής Αριστεράς και να διασωθούν".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δώστε μας τη δύναμη να αλλάξουμε την Ελλάδα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μήνυμα εθνικής ενότητας έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης μέτρων Ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τελικά διλήμματα από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με την προβολή ισχυρών διλημμάτων προκειμένου να πείσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους και την άσκηση πίεσης προς τα όμορα πολιτικά κόμματα, κλιμακώνουν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία την εκστρατεία τους τα τελευταία 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Τα τρία «δεν»".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα τρία «δεν»: θα επιβληθούν νέοι φόροι, θα θιγούν μισθωτοί και συνταξιούχοι, θα γίνουν νέες οριζόντιες περικοπές".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Πολιτική παράλυση προβλέπουν οι ξένοι...".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα, η έκβαση παραμένει αβέβαια, σχολιάζει η Credit Suisse σε ανάλυσή της με χθεσινή ημερομηνία. Οπως σχολιάζει ο ελβετικός οίκος, η στήριξη για τα δύο κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό, ενώ τα ποσοστά των αναποφάσιστων και των «ψήφων αντίδρασης», παραμένουν πολύ υψηλά".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μήνυμα ελπίδας και αντεπίθεσης".

Η εφημερίδα σημειώνει "εμπιστευτείτε το ΚΚΕ, δε θα σας προδώσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες δεν είναι μόνο πρωτοπόροι στις ιδέες αλλά και στις θυσίες, στην ανιδιοτέλεια".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πυροτεχνήματα και διλήμματα".

Η εφημερίδα τονίζει "πυροτεχνήματα και διλήμματα επιστρατεύουν τα κόμματα μπροστά στην κάλπη: ο Αντ. Σαμαράς που μίλησε χθες στη Θεσσαλονίκη, επαναλαμβάνει ότι δεν προτίθεται να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Βενιζέλος έθεσε το δίλημμα των εκλογών: διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας ή χρεοκοπία".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Τον νου σας στο... χέρι σας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στις κρισιμότερες εκλογές μετά τη μεταπολίτευση... Ψηφίστε ελεύθεροι από εκβιαστικά «διλήμματα». Το «μήνυμα» της κάλπης να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Με τον αέρα της πρωτιάς".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ανάσχεση της ύφεσης ζητούν οι επιχειρήσεις".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μέτρα για την ανάσχεση της ύφεσης μέσω της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου που θέτουν προσκόμματα στην αναπτυξιακή διαδικασία αναμένει ο επιχειρηματικός κόσμος από τη νέα κυβέρνηση".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μήνυμα Παπαδήμου για τις εκλογές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«σε αυτές τις εκλογές κρίνεται ο στρατηγικός προσανατολισμός της Ελλάδας. Κρίνεται το μέλλον της χώρας τις επόμενες δεκαετίες», τόνισε ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «οι αποφάσεις των πολιτών θα είναι στραμμένες στο αύριο και όχι στο χθες»".

ΚΕΡΔΟΣ: "Στα ύψη η ανεργία στην ΕΕ, στα τάρταρα η μεταποίηση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "συναγερμός έχει σημάνει στις Βρυξέλλες μετά την εκτίναξη της ανεργίας σε ιστορικά επίπεδα και τον αριθμό των ανέργων να ξεπερνά κατά πολύ τα 17 εκατομμύρια, αφού κάθε ημέρα χάνουν τη δουλειά τους 6.500 Ευρωπαίοι, τη στιγμή μάλιστα που συρρικνώνεται η μεταποίηση ακόμη και στον πυρήνα της ευρωζώνης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εκλογές που καθορίζουν τις ερχόμενες δεκαετίες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "έμμεση παρέμβαση στην πολιτική συγκυρία έκανε χθες ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι «σε αυτές τις εκλογές κρίνεται ο στρατηγικός προσανατολισμός της Ελλάδας. Κρίνεται το μέλλον της χώρας τις επόμενες δεκαετίες και όχι απλώς το ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές»".

πηγή: iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ