2015-03-21 04:49:06
Φωτογραφία για Ο James Bond και τα …μεξικανικά καρτέλ
Είκοσι εκατομμύρια δολάρια πήραν από την κυβέρνηση του Μεξικού οι παραγωγοί του... «Spectre», της νέας περιπέτειας του πράκτορα 007, για να δείξουν τη χώρα με κολακευτικό τρόπο.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση του Μεξικού είδε και απόειδε με τις αποκαλύψεις για μαζικές δολοφονίες φοιτητών, αθρόες εξαφανίσεις πολιτών που μπήκαν στη μύτη των καρτέλ ναρκωτικών, διεφθαρμένους κρατικούς αξιωματούχους και πολιτικούς. Αναμενόμενο ήταν. Γιατί, όσο σκληρόπετσος και διεφθαρμένος κι αν είσαι, όσο πραγματικά αδιάφορος για τα σημεία και τέρατα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αν η στρόφιγγα του τουριστικού ρεύματος κλείσει, τότε θα μείνεις κι εσύ χωρίς πελατεία. Διότι, ακόμα και ο πιο low class αμερικανός τουρίστας, που έλκεται από το συνδυασμό ήλιου, φτηνού ποτού, φτηνών ναρκωτικών και ακόμα πιο φτηνού σεξ, κάποια στιγμή θα νιώσει το ρίγος του φόβου; Κι αν με φάνε; Κι αν αυτή είναι η τελευταία τζούρα μου;


Θορυβημένοι λοιπόν από του πηχυαίους τίτλους στις εφημερίδες και την μπριγάδα των ξένων δημοσιογράφων που κατέφτασαν στη χώρα την επαύριο της αποκάλυψης της σφαγής στην πολιτεία Γκερέρο, οι φωστήρες του κυβερνητικού επιτελείου κατέληξαν στη λύση του Χόλιγουντ –πιο εύκολη από την επίλυση των προβλημάτων που μαστίζουν τη χώρα, λιγότερο χρονοβόρα και περισσότερο επωφελής για την εικόνα τους.

Η λύση που επιλέχτηκε ήταν ο Τζέιμς Μποντ. Είκοσι εκατομμύρια από τα δημόσια ταμείατα χώρας δόθηκαν ως κίνητρο στους παραγωγούς της τελευταίας περιπέτειας του αειθαλούς πράκτορα για να φιλοτεχνήσουν μια εικόνα του Μεξικού πιο φιλική για τους χρήστες. Ωραία κτίρια, ωραίες γυναίκες, τοπία που κόβουν την ανάσα.

Οι παραγωγοί συγκατατέθηκαν σε όλους τους όρους της μεξικανικής κυβέρνησης.Μαγείρεψαν το σενάριο, διαπραγματεύτηκαν ακόμα και το καστ. Μάλιστα, φρόντισαν ώστε η μεξικανή ηθοποιός Stephanie Sigman, γνωστή στη χώρα της για τη συμμετοχή της στο θρίλερ «Miss Bala», το οποίο διαδραματίζεται στους σκοτεινούς διαδρόμους εξουσίας των μεξικανικών καρτέλ των ναρκωτικών.

Φυσικά, οι λεπτομέρειες της συμφωνίας που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, δεν προορίζονταν για τα αυτιά και τα μάτια μας. Η δημοσιοποίησή τους ήταν μια παράπλευρη απώλεια της παραβίασης της εσωτερικής αλληλογραφίας μεταξύ στελεχών της Sony που αποδίδεται σε πράκτορες της Βορείου Κορέας. Η διαρροή των εσωτερικών σημειωμάτων μεταξύ των υψηλά ιστάμενων στην ιεραρχία της κινηματογραφικής εταιρείας προκάλεσε διαδοχικούς σεισμούς στο Χόλιγουντ μια και εκεί διάφοροι μεγαλοσχήμονες της βιομηχανίας, βέβαιοι ότι δεν θα μαθευτεί κάτι, εκφράζονταν κατά τρόπο καθόλου κολακευτικό για γνωστούς και αγνώστους.

Όσον αφορά τη «νόθευση» του σεναρίου του «Spectre» βέβαια, οι φαν του ήρωα είναι σίγουρο ότι θα του συγχωρήσουν το ατόπημα. Άλλωστε η συγκεκριμένη σειρά ταινιών φιλοξενεί με το αζημίωτο εμπορικά προϊόντα εδώ και χρόνια, γεγονός που αποτελεί κοινό μυστικό. Η μόνη ζημιωμένη άρα είναι η μεξικανική κυβέρνηση που δεν θα μπορέσει να αξιοποιήσει όσο και όπως θα ήθελε την εμπλοκή του Μεξικού στην ταινία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χωρίς Μπεργκ με Βέροια
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χωρίς Μπεργκ με Βέροια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ