2012-05-03 13:41:13
Φωτογραφία για Αλήθεια γιατί ΟΛΟΙ προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε; Τι φοβούνται αν δεν πάμε;
γράφει ο Κων/νος Σπ. Δρακάτος

Αυτές οι εκλογές είναι πρόωρες και γίνονται, σύμφωνα με την επίσημη δικαιολογία, προκειμένου να δοθεί νέα εντολή από τον Λαό σ' αυτόν που θεωρεί ικανότερο να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, προς όφελός του. Ουδέν αναληθέστερον. Τώρα πλέον το μόνο που μας επιτρέπουν οι “δανειστές μας” να κάνουμε, σύμφωνα με τα Μνημόνια που έχουμε υπογράψει, πλατιά-φαρδιά, είναι η διαχείριση της κρίσης, σύμφωνα και χωρίς καμία παρέκκλιση από τις εντολές τους. Ε', χρειάζονταν εκλογές, που επιπλέον θα μας... κοστίσουν και 30 εκατομμυριάκια που δεν έχουμε, για να βρούμε ένα καλό διαχειριστή;

Και αν νομίζετε ότι δεν είναι έτσι διαβάστε τις προχθεσινές δηλώσεις του γνωστού οικονομολόγου Τζόζεφ Στίγκλιτς που είπε: "Η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να δανειστεί χρήματα, τα χέρια των Ελλήνων είναι δεμένα και οι ίδιοι εξαρτώνται από το αν θα επενδύσει στη χώρα τους η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων”, αλλά και το εσωτερικό έγγραφο του Μαξίμου, που δήθεν διέρρευσε και δημοσιεύτηκε, στο οποίο περιγράφονται οι ανειλημμένες υποχρεώσεις, με τις οποίες η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, θα πρέπει αποκλειστικά και υποχρεωτικά, να ασχοληθεί, μεταξύ των οποίων κάτι 11.5 δυσ
. που θα πρέπει να εισπραχθούν μέχρι το 2014, κάτι μειώσεις στα “ειδικά μισθολόγια” του Δημοσίου, κάτι “άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων”, κάτι πωλήσεις λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, κάτι... συνολικά περισσότερες από 70 υποχρεώσεις.

Έτσι και χειρότερα έχουν τα πράγματα και έτσι πάμε σε εκλογές, έχοντας επιπλέον και την πίεση ότι, σώνει και καλά, πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε; Αλλά γιατί; Εγώ προσωπικά δεν βλέπω κανένα σοβαρό λόγο, πλην του ότι με την συμμετοχή μας γινόμαστε μέρος ενός προβλήματος που ούτε το θελήσαμε, ούτε το δημιουργήσαμε και αφήστε τον Πάγκαλο να λέει ότι μαζί τα φάγαμε. Είδατε με πόση ευκολία μας κάνουν συνενόχους, με το τίποτα; Εμείς απλώς τους ψηφίζαμε και μετά έρχονται και μας λένε ότι μαζί τα κάναμε. Γιαυτό και μόνο θέλουν να πάμε να ψηφίσουμε. Ζητούν συνενόχους.

Μας λένε όμως κι' άλλα, εάν δεν πάμε. Ότι δηλαδή έτσι βοηθάμε τα μεγάλα κόμματα, ή ότι έτσι δεν βοηθάμε να προωθηθούν νέα πρόσωπα και νέες δυνάμεις και άλλα τέτοια. Όμως δεν είναι έτσι. Ακριβώς το αντίθετο. Οι ψήφοι που θα πάνε στα κόμματα διαμαρτυρίας, που δεν θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν το μέτρο 3% και δεν θα εκλέξουν κανένα βουλευτή, αυτοί επιμερίζονται αναλογικά και άρα πάνε κυρίως, στα μεγάλα κόμματα. Ούτε όμως, αν η ψήφος διαμαρτυρίας μας εμφανιστεί, ως ποσοστό +1% ή +2%, στα άλλα μικρο-μικρά κόμματα που θα μπουν στην Βουλή, μπορεί να δείξει το πραγματικό μέγεθος της αγανάκτησης μας, γιατί θα μπορεί να ερμηνευτεί πολλαπλώς και αυθαιρέτως.

Το μέγεθος και την δύναμη της αγανάκτησή μας μπορεί να την δείξει μόνο ΕΝΑ, ΕΝΙΑΊΟ, ΜΕΤΡΉΣΙΜΟ και ΜΟΝΟΣΉΜΑΝΤΟ νούμερο και αυτό είναι η ΜΗ ΣΥΜΜΈΤΟΧΗ, η ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΊΗΣΗ. Και αυτό μέχρι το πολιτιακό μας σύστημα γίνει ξανά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και οχι ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ, όπως πολύ σωστά το έχει χαρακτηρίσει και ο καθηγητής κ. Χρ. Γριανναράς.

Αυτό φοβούνται και γιαυτό την δουλειά του “πες-πες”, έχουν αναλάβει παπαγάλοι και παπαγαλάκια, που με τον εκφοβισμούς και τις απειλές του τύπου “κρίνεται το μέλλον της χώρας”, θέλουν να μας μαντρώσουν σαν πρόβατα.

Και μιας που μας μιλάνε για το μέλλον θα θυμίσω σε όλους, ότι αυτό που ζούμε σήμερα είναι το μέλλον που μας υπόσχονταν το 1981 ο “αξέχαστος” και οι παρέα του. Ε', τέτοιο μέλλον, ως μεγάλοι, παθόντες και έμπειροι πλέον σήμερα, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να το αποφασίσουμε εμείς για τα παιδιά μας. Όχι άλλες χάντρες και καθρεφτάκια. Φτάνει. Στο κάτω-κάτω, όπως λέει και ο Λαός: “ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται”. Τι άλλο έχουμε να χάσουμε;

Είναι στο χέρι μας να στήσουμε μια Δημοκρατία με πρόσωπο την Αξιοκρατία και την εκτίμηση προς τον Πολίτη. Και αυτή η Δημοκρατία δεν μπορεί να έχει ως ηγέτες ούτε ένα Σαμαρά, ούτε ένα Βενιζέλο, ούτε μία Παπαρήγα, ούτε ένα Τσίπρα, ούτε ένα Κουβέλη, ούτε μία Μπακογιάννη, ούτε κανένα απο την γενιά του '80 και του '90, που έμαθαν την “τέχνη” στου κασίδι το κεφάλι.

Ας αφήσουμε το μυαλό μας και την φύση να λειτουργήσουν. Σίγουρα, κάτι καλύτερο θα βγει.

Υ.Γ1. Σκεφτείτε ότι ΟΛΟΙ αυτοί οι άχρηστοι, μόλις έμαθαν ότι η Αθήνα και η υπόλοιπη Ελλάδα, πολύ φοβούμαι, έγινε ένα απέραντο μπουρδέλο γεμάτο ΑΙΤΖ. Και δεν το ήξεραν γιατί φυσικά δεν ενδιαφέρθηκαν να το μάθουν. Ο υπουργός πάντως ζήτησε να τιμωρούνται και οι “πελάτες”! Τι άλλο έχουμε ν' ακούσουμε; Αυτό το μέλλον της χώρας κρίνεται κύριε Παπαδήμο;

Ντροπή σε όλους τους και ντροπή σ' εμάς αν τους δώσουμε ξανά την ευκαιρία να συνεχίσουν.

Υ.Γ.2. Ο ισχύον εκλογικός Νόμος 3434/06 δεν προβλέπει ακύρωση των εκλογών ούτε με 99,99% λευκά. Τα περί 51% κλπ τα λένε, γιατί συμφέρει τα μεγάλα κόμματα. Αυτά για όσους θέλουν να εκδηλώσουν την  αγανάκτησή τους, ρίχνοντας λευκό.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εξιτήριο για Φούντα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εξιτήριο για Φούντα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ