2015-03-24 06:11:05
Φωτογραφία για Αψηφούν την απαγόρευση λόγω κατολισθήσεων και κάνουν τον Γύρο της Αρβανιτιάς
Σε ισχύ βρίσκεται η απαγόρευση του Γύρου της Αρβανιτιάς, διευκρινίζουν οι... υπεύθυνοι του δήμου Ναυπλιέων απαντώντας σε ερώτηση του anagnostis.

Η απαγόρευση ισχύει από τον Φεβρουάριο του 2010, όταν κλιμάκιο του ΙΓΜΕ είχε επισκεφθεί την περιοχή στον γύρο της Αρβανιτιάς (στις καμάρες) στο Ναύπλιο όπου είχε γίνει κατολίσθηση. Οι υπεύθυνοι του ΙΓΜΕ θεώρησαν τότε τον χώρο άκρως επικίνδυνο και ζήτησαν να κλείσει ο δρόμος αυτός που χρησιμοποιεί πολύς κόσμος για περίπατο.

Μάλιστα, τόνισαν ότι η όλη διαδικασία αποκατάστασης θα είναι χρονοβόρα, αφού θα πρέπει να γίνουν πολλές μελέτες.

Στην παρακάτω φωτογραφία αρχείου φαίνεται το σημείο που έπεσε ο τεράστιος βράχος, ευτυχώς σε στιγμή που δεν περνούσε κανένας.

Oι περιπατητές, συνεχίζουν να περνούν από το ίδιο σημείο έχοντας ξεχάσει τον κίνδυνο

Ανάλογου περιεχομένου με το ΙΓΜΕ ήταν τότε και η γνωμοδότηση της αρμόδιαςΤεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ναυπλιέων. Με δήλωσή του τότε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σταύρος Αυγουστόπουλος, τόνιζε ότι «Η ασφάλεια των πολιτών είναι πολύ σημαντική για μας. Αυτή την στιγμή δεν έχουμε άλλη λύση. Προχωράμε στο κλείσιμο με σκοπό την αποφυγή πιθανού ατυχήματος».


Ο κίνδυνος πτώσης βράχων δεν έχει πάψει να υπάρχει, απλά ο χρόνος πέρασε και πολλοί ξέχασαν τι έχει συμβεί. Έτσι, με κίνδυνο της ζωής τους περνούν όσοι θέλουν να απολαύσουν τον πλέον ρομαντικό περίπατο του Ναυπλίου.

Η πινακίδα με την ένδειξη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΕΖΩΝ που έχει τοποθετηθεί από τους υπευθύνους έχει σκοπό να ενημερώνει τους περιπατητές, όμως δεν είναι ικανή να εμποδίσει τους τελευταίους να περάσουν. Ένα κιγκλίδωμα που εμπόδιζε την είσοδο – έξοδο παραμερίστηκε από την πρώτη στιγμή που κρίθηκε επικίνδυνη για πτώση βράχων η περιοχή και εκεί απομένει…

Να σημειωθεί ότι καθώς έρχεται η Άνοιξη και το καλοκαίρι, όλο και πιο συχνή είναι η διέλευση περιπατητών στον Γύρο της Αρβανιτιάς. Μάλιστα ακόμα και ομαδικές βόλτες προγραμματίζονται αψηφώντας τον κίνδυνο.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η άνοιξη παραμονεύει
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η άνοιξη παραμονεύει
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ