2012-05-03 18:00:46
Φωτογραφία για Εκλογές 2012: Η αποχή από τις κάλπες είναι πραγματική…χρεοκοπία
Οι εκλογές της Κυριακής δεν είναι οι κρισιμότερες μετά τη μεταπολίτευση. Κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση για το μέλλον των παιδιών μας. Απλώς, δεν το καταλαβαίναμε τα τελευταία 30 χρόνια με αποτέλεσμα να καταλήξουμε στην αγκαλιά του ΔΝΤ οδεύοντας προς τις συνθήκες διαβίωσης των Βούλγαρων.

Αφού, λοιπόν, ο «κόμπος έφτασε στο χτένι» ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και ας προσέλθουμε στις κάλπες. Έστω και την ύστατη στιγμή, ας σταματήσουμε να δίνουμε λευκή επιταγή στα κόμματα με την ψευδαίσθηση ότι τους «πονάει» η αποχή μας. Δε θεωρούμε ότι η ψήφος μας θα συμβάλλει στην άμεση αλλαγή της κατάστασης, γιατί τα πράγματα είναι δυσκολότερα από όσο μας…ενημερώνουν τα ΜΜΕ. Δεν αμφιβάλλουμε ότι το μέλλον είναι (λίγο-πολύ) προκαθορισμένο από το εξωτερικό, ούτε πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα σκληρής λιτότητας θα ανακοπεί από την ψήφο αντίδρασης όσων απέχουν συνειδητά.


Πρέπει, όμως, να επιδείξουμε τον στοιχειώδη αυτοσεβασμό ώστε να μην επιτρέψουμε στα κόμματα να λάβουν υψηλά ποσοστά επειδή απλούστατα εμείς δε συμμετείχαμε. Σκεφτείτε ότι αν η αποχή είναι 35% και η ΝΔ πάρει 33%, ουσιαστικά θα έχει λάβει το 35% από το 65% της εκλογικής βάσης. Δηλαδή, θα σχηματίσει κυβέρνηση (με τη βοήθεια πρόθυμων…συνεργατών) έχοντας λάβει την ψήφο του 20% της ελληνικής κοινωνίας. Σκεφτείτε το πάλι….Το 20% των ανθρώπων καθορίζουν την κυβέρνηση…Είναι τραγελαφικό. Για πόσο ακόμα θα το ανεχόμαστε;

Δε θα υποδείξουμε σε κανέναν τι θα ψηφίσει, ούτε έμμεσα ούτε άμεσα. Δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα ούτε είμαστε θετικά προσκείμενοι προς κάποιο πρόσωπο. Είμαστε, όμως, πολιτικοποιημένοι Έλληνες που αηδιάζουν από τη μεθόδευση του εκλογικού συστήματος και τον πολιτικό αμοραλισμό που προωθούν τα ΜΜΕ απαξιώνοντας τους πάντες. Οφείλουμε να δώσουμε μία απάντηση στους εαυτούς μας και να προσέλθουμε στις κάλπες. Όσο αηδιασμένοι κι αν είμαστε, όση κι αν είναι η απελπισία μας. Όσο μακριά κι αν είναι η εκλογική περιφέρεια που ψηφίζουμε, ό,τι δουλειά κι αν έχουμε εκείνη / την προηγούμενη ή την επόμενη μέρα.

Δικαιολογίες για την αποχή υπάρχουν πολλές, αρκετές εκ των οποίων είναι σεβαστές και επαρκώς στοιχειοθετημένες. Ωστόσο, έχουμε χρέος να παραμερίσουμε όσα μας απωθούν και να σκεφτούμε ότι το μέλλον των παιδιών μας εξαρτάται και από τη δική μας στάση σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Τα ΜΜΕ και τα κόμματα δεν ενδιαφέρονται για την αγανάκτησή μας, ούτε ασπάζονται τα προβλήματα της κοινωνίας. Στοχεύουν μόνο στην ψήφο μας. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, την απάντηση που τους αρμόζει. Ακόμα κι αν τίποτα δε μπορεί να αλλάξει, ας έχουμε τουλάχιστον καθαρή τη συνείδησή μας. Δε μας αξίζει να χαρακτηριζόμαστε από τους ιστορικούς του μέλλοντος ως οι «άπραγοι χρεοκοπημένοι». Πως αλλιώς θα μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τα παιδιά μας;

πηγή : overlap.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ