2012-05-03 18:14:04
Φωτογραφία για Οι Βρυξέλλες… έμαθαν το αποτέλεσμα των εκλογών
Για τις παρεμβάσεις από το εξωτερικό, τις συστάσεις-παραινέσεις-προτροπές και… διαταγές προς το εκλογικό σώμα, αναφορικά με το πώς θα πρέπει να ψηφίσουν οι Έλληνες στην κάλπη της 6ης Μαϊου, έχουν γραφτεί και... ειπωθεί πολλά. Χωρίς ποτέ, από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, που θεσμικά εκπροσωπεί την Ελλάδα, να υπάρξει μια ουσιαστική απάντηση.

Μερικές μόλις μέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής, οι προτροπές δίνουν τη θέση τους στην… πρόγνωση του εκλογικού αποτελέσματος. Φυσικά, αν πιστέψουμε ότι υπάρχει δόση αλήθειας στη διαρροή που έγινε από τις Βρυξέλλες προς τους «Financial Times», και το σχετικό ρεπορτάζ το οποίο δημοσιεύεται.

Σύμφωνα λοιπόν με τους «FT», οι Βρυξέλλες ανησυχούν για το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να μην καταφέρουν να συγκεντρώσουν ικανή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ώστε να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνεργασίας. Θεωρούν δηλαδή, και παρά την ξεκάθαρη άρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, την επομένη των εκλογών θα υπάρξει συγκυβέρνηση των δυο παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας.

Στο δημοσίευμα των «Financial Times», οι εκλογές της 6ης Μαϊου προσεγγίζονται ως «περίεργες», λόγω της αποσυσπείρωσης που εμφανίζει κυρίως το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να κρατά εκ των πραγμάτων χαμηλά συνολικά τα ποσοστά του δικομματισμού.
statesmen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ