2012-05-03 19:06:08
Φωτογραφία για ΔΕΙΤΕ: Μήπως η τεχνολογία βλάπτει του νέους;
Πολλές μελέτες ερευνούν το ερώτημα εάν ο τεχνολογικός κορεσμός βλάπτει τελικά τους μοντέρνους νέους Επιχειρήματα υπάρχουν και για τις δύο απόψεις, όμως το αδιαμφισβήτητο είναι πως οι σημερινοί νέοι είναι πιο δικτυωμένοι από ποτέ, εξοικειωμένοι με τα περισσότερα είδη τεχνολογίας.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Pew Research Center οι άνθρωποι ηλικίας 18-34 έχουν μέσο όρο 319 εκατομμύρια διαδικτυακές συνδέσεις, σε σύγκριση με τις 198 εκατομμύρια που έχουν άτομα ηλικίας 35-46.

Μια έρευνα του 2010 που πραγματοποίησε το Kaiser Family Foundationσυμπέρανε πως υπάρχει συσχετισμός μεταξύ «κατανάλωσης media» από οποιαδήποτε πηγή και φτωχών ακαδημαϊκών επιδόσεων.

Τα στοιχεία που προέκυψαν δείχνουν πως το 21% των νέων μεταξύ 8-18 «καταναλώνουν» τουλάχιστον 16 ώρες media την ημέρα, ενώ το 47% των «σκληροπυρηνικών» χρηστών του διαδικτύου και της τεχνολογίας, εμφανίζουν χαμηλούς βαθμούς στο σχολείο.

Η εκπαιδευτική ιστοσελίδα OnlineSchools συνδύασε τα αποτελέσματα των δύο ερευνών και δημιούργησε ένα ενδιαφέρον infographic:
mediagate.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ