2012-05-03 19:42:04
Φωτογραφία για «Ενοχλημένοι» στα Σκόπια από τις δηλώσεις Σαμαρά
Οι αναφορές του Αντώνη Σαμαρά στην ελληνικότητα της Μακεδονίας και πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί την παραχάραξη της ιστορίας που επιχειρούν τα Σκόπια, την Τετάρτη από την Θεσσαλονίκη, ενόχλησαν τους γείτονες. Συγκεκριμένα, και κλείνοντας την προεκλογική ομιλία, ο πρόεδρος της Ν.Δ, δήλωσε μεταξύ άλλων : «Εδώ από τη γη της Μακεδονίας, της Ελληνικής Μακεδονίας, που τόσο μεγάλη αξία έχει για ολόκληρο τον Ελληνισμό, και τόσο βαθιά την έχω ριζωμένη μέσα μου, από τη μάνα μου τη Μακεδόνισσα».

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων στα Σκόπια, αναφέρονται διεξοδικά στην ομιλία Σαμαρά, επισημαίνοντας με νόημα πως οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες θα «επιδεινωθούν» εάν αναλάβει επόμενος πρωθυπουργός στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. λόγω της στάσης του στο θέμα της ονομασίας από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 έως σήμερα, αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους Σκοπιανούς, που διερωτώνται εάν ο πιθανός αυριανός πρωθυπουργός της Ελλάδας, μείνει πιστός στην πάγια «σκληρή» γραμμή του, να μην περιέχεται ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία, ή εάν θα ακολουθήσει τη γραμμή που διαμορφώθηκε από τις κυβερνήσεις Καραμανλή και Παπανδρέου, σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων (erga omnes) που σήμερα αποτελεί επίσημα τις «κόκκινες γραμμές» της χώρας μας.
protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Ευχαριστούμε τον ΠΑΟΚ»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Ευχαριστούμε τον ΠΑΟΚ»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ