2015-04-04 18:17:20
Φωτογραφία για Πάτρα: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο νέου Δικαστικού Μεγάρου
«Ταφόπλακα» φαίνεται πως μπαίνει σε μια ακόμη διεκδίκηση της περιοχής. Η δημιουργία ενός σύγχρονου Δικαστικού μεγάρου, που για δεκαετίες ήταν αίτημα, όχι μόνο του νομικού κόσμου, αλλά όλων των πατρινών, μετατίθεται για το άδηλο μέλλον.

Η χθεσινή συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Κοσμάτου με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας , επιβεβαίωσε αυτό που όλοι γνώριζαν καιρό τώρα, αλλά κανείς δεν ομολογούσε.

Το μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα δεν δίνει καμιά πιθανότητα στην ανέγερση του Μεγάρου, ακόμη και με το παλαιό σύστημα των ΣΔΙΤ (σύμπραξη Δημοσίου με ιδιώτες).

Ετσι οι δικηγόροι δεν αναφέρθηκαν καν στο χρόνιο αίτημα, στην συζήτηση με το στέλεχος του υπουργείου, που έγινε στα γραφεία του συλλόγου στα δικαστήρια.

Ζήτησαν απλά την ενοικίαση κοντινών προς το υπάρχον Δικαστήριο κτιρίων, ώστε να στεγαστούν οι δικαστικές υπηρεσίες που είναι διάσπαρτες ανά την πόλη και αποτελούν τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Οι σχεδιασμοί για σύγχρονο κτίριο που θα πληροί τις σημερινές αυξημένες ανάγκες απονομής της Δικαιοσύνης μένουν πλέον στα συρτάρια, για να ξαναβγούν άγνωστο πότε.

Το βέβαιον είναι πως για χρόνια ακόμη όλες οι δίκες θα πραγματοποιούνται στις ελάχιστες αίθουσες του κτιρίου που παραδόθηκε σε χρήση το 1931. Λειτουργεί δηλαδή επί 84 χρόνια, με ότι προβλήματα αυτό συνεπάγεται...
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ