2012-05-03 20:56:25
Φωτογραφία για Οι Ελληναράδες προτιμούν να είναι άνεργοι,παρά να πάνε να δουλέψουν σε χωράφια και να καλλιεργήσουν τη γη των προγόνων τους.
Μόλις 30 Έλληνες ζήτησαν να εργαστούν στα χωράφια της Ημαθίας και της Πέλλας μαζεύοντας ροδάκινα ενώ οι αλλοδαποί (Αλβανοί, Βούλγαροι και λίγοι Σκοπιανοί) που έκαναν αιτήσεις έφτασαν τους 4.485.

Την ώρα που άνεργοι στη χώρα μας είναι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας προκαλεί τουλάχιστον κατάπληξη το γεγονός πως οι Έλληνες εξακολουθούν να σνομπάρουν τις γεωργικές εργασίες.

Πριν ένα μήνα η Ένωση Νέων Αγροτών Ημαθίας ζήτησε 280 εργατες για τη συγκομιδή των ροδάκινων στους κάμπους της Ημαθίας και τη Πέλλας για 6ημερη εργασία, μεροκάματο 23 ευρώ για 8ωρη εργασία (από τις 6.00 το πρωί εως τις 2.00 το μεσημέρι) και με τα έξοδα διαμονής πληρωμένα για 4 μήνες.

Είναι ενδεικτικό πως ανταποκρίθηκαν μόλις 30 Έλληνες αναμεσά τους και γυναίκες ενώ οι αλλοδαποί (Αλβανοί, Βούλγαροι και λίγοι Σκοπιανοί) που έκαναν αίτηση έφτασαν τους 4.485.

Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της Ενωσης Νέων Αγροτών Ημαθίας, Νίκος Αγγελόπουλος "εμείς θέλαμε να έρθουν ελληνες εργατες αλλά δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας
. Παρά το γεγονός πως καθυστερήσαμε όσο μπορουσαμε να κλείσουμε τις αιτήσεις μήπως και προκύψει ενδιαφέρον από Ελληνες κατι τέτοιο δεν έγινε. Την πρώτη εβδομάδα πηραν μόνο 8 Ελληνες, τη δεύτερη εβδομάδα φτάσαμε τους 19 και τελικά τώρα που εκλεισαν οι αιτήσεις μιλάμε για 30 Ελληνες. Μια ζωή σνομπάραν τα χωράφια, μια ζωή κατακρίνανε τα αγροτικά επαγγέλματα και μας κοιτούσαν παράξενα. Τώρα όλοι λένε πως θέλουν να έρθουν να γίνουν αγρότες αλλά δεν έρχονται να δουλέψουν. Αυτό ας το κρίνει ο καθένας και ας κοιτάξει τη δική του τσέπη. Η δουλειά δεν είναι ντροπή".

Ακούστε τη δήλωση του Προέδρου της Ενωσης Νέων Αγροτών Ημαθίας, Νίκου Αγγελόπουλου:

Πάντως, όσοι ενδιαφέρεστε, να ξέρετε ότι οι αιτήσεις έκλεισαν πριν από τρεις μέρες.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ