2012-05-03 22:07:15
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΑΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ
Α. Σαμαράς:«Την Δευτέρα η Ελλάδα γυρίζει σελίδα»

Ευαγγ. Βενιζέλος: ''Οι αναποφάσιστοι γέρνουν την πλάστιγγα''

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΚΚΕ να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας που επανάλαβε την πρόταση του για συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς κατά την προεκλογική ομιλία του στην Ομόνοια. 

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «τεράστιο κύμα αξιοπρέπειας, αυτοπεποίθησης και ανατροπής» που στις 6 Μαΐου θα φέρει το λαό ξανά κυρίαρχο στη χώρα του, τη Δημοκρατία πίσω στην Ελλάδα, την τρόικα έξω από τη χώρα και ένα νέο συνασπισμό της Αριστεράς με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

 «Γιατί τη Κυριακή δεν αναμετράται απλά και μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ με το πολιτικό κατεστημένο του Μνημονίου – με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Αναμετράται ο λαός με τη ζωή του. Αναμετράται ο λαός με τη μοίρα του. Αναμετράται η Ελλάδα των λίγων με την Ελλάδα των πολλών. Η Ελλάδα της ολιγαρχίας με την Ελλάδα της Δημοκρατίας. Αυτό είναι το κρίσιμο δημοψήφισμα για το λαό και τον τόπο στις 6 Μαΐου» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.


 

 Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «λυσσαλέες» τις επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε ότι «έχουν απόλυτο δίκιο να μας φοβούνται. Έχουν δίκιο να μας πολεμάνε. Γιατί εμάς δεν μας έχουν στο τσεπάκι τους. Φτάσαμε ακόμα να μας ζητήσουν να επιστρέψουμε την εντολή που θα μας δώσει ο λαός». Στη συνέχεια επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν θα επιστρέψει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. «Σήμερα καταλαβαίνουμε απολύτως γιατί ποτέ άλλοτε από τη μεταπολίτευση και μετά, αυτές οι δυνάμεις δεν ήταν τόσο ενωμένες, εναντίον μιας παράταξης, όσο είναι σήμερα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της πρότασής μας για μια εναλλακτική κυβέρνηση της Αριστεράς. Διαπιστώνουμε όμως ότι δεν περνάει πια η μπογιά τους ότι οι μέρες της εξουσίας τους είναι μετρημένες. Όσο μας πολεμάνε τόσο μας ενισχύουν» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

 «Συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι από Δευτέρα δεν θα μπορείτε ανενόχλητοι να καταστρέφετε τη χώρα. Συμβιβασθείτε με την ιδέα ότι από Δευτέρα με την εντολή του λαού θα η Δημοκρατία επιστρέψει στον τόπο που γεννήθηκε. Και η δημοκρατία έχει κανόνες. Και θα μάθετε να τους σέβεστε είτε το θέλετε είτε όχι. Συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι από Δευτέρα δε θα φοβίζετε εσείς το λαό αλλά ο λαός θα φοβίζει εσάς» διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας στις δυνάμεις που επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Οι αναποφάσιστοι γέρνουν την πλάστιγγα

 Κάλεσμα συσπείρωσης στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ αλλά και πρόσκληση στους αναποφάσιστους απηύθυνε από την Ρόδο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Οι αναποφάσιστοι τώρα γέρνουν την πλάστιγγα σε αυτές τις εκλογές που θα κρίνουν την μοίρα της χώρας για τα επόμενα 20 χρόνια» είπε ο Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στις στην πλατεία Μουσείου.

 

 «Έπρεπε να διαχειριστούμε ένα τσουνάμι και να διαπραγματευτούμε με τους ομογάλακτους του κ. Σαμαρά., τώρα όμως είμαστε έτοιμοι, ώριμοι και εκπαιδευμένοι για να βγάλουμε την χώρα από την κρίση» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Για άλλη μία φορά αναφέρθηκε στην εμμονή του προέδρου της ΝΔ για αυτοδυναμία, λέγοντας ότι μόνο κάποιος που έχει «άγνοια κινδύνου» θα μπορούσε να επιδιώκει κάτι τέτοιο. Μάλιστα, έκανε νύξη για την αποτυχία του ντιμπέιτ επιπίπτοντας την ευθύνη στον Α. Σαμαρά και δηλώνοντας χαρακτηριστικά: « Ο Σαμαράς επιχειρεί να δοξαστεί κρυπτόμενος, αποφεύγοντας να έρθει σε διάλογο όχι μόνο με μένα αλλά και με δημοσιογράφους». 

«Την Δευτέρα η Ελλάδα γυρίζει σελίδα»

«Τη Δευτέρα, όλη η Ελλάδα γυρίζει σελίδα! Ο λαός κάνει τη μεγάλη Ανατροπή» είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ αρχίζοντας την κεντρική προεκλογική του ομιλία του στο Ζάππειο.

 

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον στο ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο πως μαζί με τον Γ. Παπανδρέου ακολούθησαν καταστροφική οικονομική πολιτική για την χώρα.

«Ο κ. Βενιζέλος, έχει σήμερα το θράσος να με κατηγορεί ότι θέλω να γίνω Πρωθυπουργός! Του απαντώ: αν ήθελα να γίνω Πρωθυπουργός με κάθε τίμημα θα τον άφηνα να διαλύσει τη χώρα, τον περασμένο Νοέμβριο... και θα ’βγαινα μετά με 60%, πάνω, όμως, στα ερείπια που θα άφηναν πίσω τους. Γιατί δεν ήταν μόνο ο κ. Παπανδρέου που πήρε την καταστροφική απόφαση για δημοψήφισμα τότε. Πρώτος τον στήριξε δημόσια τότε και ο κ Βενιζέλος! Θα μπορούσα να τους αφήσω να καταστρέψουν τη χώρα; Για να έλθω σήμερα να παραλάβω τα αποκαΐδια;. Δεν το έκανα! Γιατί βάζω την πατρίδα μου πάνω απ’ όλα. Αλλά όχι να μας μιλάει για «βουλιμία εξουσίας» και ο κ. Βενιζέλος!» 

 

με πληροφορίες από το Real.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ