2012-05-03 22:58:30
Φωτογραφία για ΕΓΙΝΕ Η ΕΚΤΑΦΗ ΤΗΣ ΣΟΡΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ
Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης... η εκταφή της σορού του Κώστα Τσαλικίδη από το κοιμητήριο Αγίου Βασιλείου Περιστερίου, έπειτα από σχετική εντολή του εισαγγελέα Χαρ. Λακαφώση, στο πλαίσιο της νέας έρευνας που διενεργεί για τις συνθήκες θανάτου του.

Η διαδικασία έγινε παρουσία στελεχών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και των τεχνικών συμβούλων που έχει διορίσει η οικογένεια Τσαλικίδη.

Ο 39χρονος Κώστας Τσαλικίδης είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό στις 9 Μαρτίου 2005. Ο θάνατός του συνδέθηκε με το «σκάνδαλο των υποκλοπών» σε βάρος μελών της τότε κυβέρνησης και άλλων προσώπων, μέσω παράνομου λογισμικού συνακρόασης.

Η οικογένεια του 39χρονου από την αρχή διατύπωνε τη βεβαιότητα ότι ο θάνατος είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.

Η δικογραφία, που δύο φορές έχει τεθεί στο αρχείο ως αυτοκτονία, έχει ανασυρθεί και εξετάζεται από τον κ. Λακαφώση, έπειτα από σχετικό αίτημα της οικογένειας του εκλιπόντος προς την Εισαγγελία.


Ο εισαγγελέας αναμένει πλέον τα αποτελέσματα των εξειδικευμένων εξετάσεων που θα διενεργηθούν στα υπολείμματα τριχών, τοξικολογικές ακτινοσκοπήσεις κ.ά., που συνέλεξαν οι αρμόδιοι κατά την εκταφή.

Μεταξύ άλλων, στην αίτησή της, η οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη επικαλέστηκε, για την εκ νέου διερεύνηση της υπόθεσης και την αξιολόγηση των στοιχείων που έγινε κατ'εντολήν της από τον ιατροδικαστή Steven B. Karch, καθηγητή Ιατροδικαστικής στο Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου, πρώην ιατροδικαστή στην πόλη Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ και μέλος της Εθνικής Ενώσεως Ιατροδικαστών των ΗΠΑ.

Ο δρ Karch θεωρεί ότι «η υπόθεση της αυτοκτονίας πρέπει μάλλον να αποκλεισθεί» και πως «εκείνη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση δείχνει κατά πολύ ισχυρότερη, με πιθανότερο μηχανισμό θανάτωσης του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη τη χρήση κάποιας τοξικής ουσίας και την, εν συνεχεία, ακούσια απαιώρησή του μετά την εξουδετέρωσή του».
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ